karlovci film festival

Karlovci Film Festival

„Karlovci Film Festival” koji je planiran da se održi od 19. do 21. avgusta u kompleksu Vidikovac u Sremskim Karlovcima, biće premešten na NOVU LOKACIJU.
Zbog najavljene oluje, program se premešta u „Karlovačku umetničku radionicu”. Adresa: Trg Branka Radičevića 7/1, ulaz pored restorana „Bermet“. Raspored programa festivala ostaje isti.

Petak, 19. avgust

20 časova / Vidikovac / Svečano otvaranje festivala

21 čas / Vidikovac / Lajanje na zvezde (trajanje: 95 min) režija Zdravko Šotra, projekcija u čast Milovana Vitezovića, posthumna dodela nagrade za doprinos u organizaciji „Karlovci Film Festivala”

22.45 časova / Vidikovac / Zlatni dečko (trajanje: 102 min) režija Ognjen Janković

00.30 – 3 časa / Žurka otvaranja

Subota, 20. avgust

10 – 14 časova / Kulturni centar Karlovačka umetnička radionica / Radionica glume. Mentori: Katarina Bradonjić i Aleksandar Tobdžić

14 – 16 časova / Kulturni centar Karlovačka umetnička radionica / Radionica o filmu. Mentor: Ankica Mićašević, diplomirani audiovizuelni umetnik

19 – 20.30 časova / Vidikovac / Razgovori sa Goranom Markovićem

21 čas / Vidikovac / Kratkometražna selekcija domaćeg filma

22.45 časova / Vidikovac / Kratkometražna selekcija stranog filma

00.00 – 3 časa / Žurka

Nedelja, 21. avgust

10 – 14 časova / Kulturni centar Karlovačka umetnička radionica / Radionica glume. Mentori: Katarina Bradonjić i Aleksandar Tobdžić

20 časova / Vidikovac / Dodela priznanja i nagrada / Svečano zatvaranje

21 čas / Vidikovac / Heroji radničke klase (trajanje: 85 min) režija Miloš Pušić

22.45 časova / Vidikovac / Posle zime (trajanje: 101 min) režija Ivan Bakrač

00.45 – 3 časa / Žurka zatvaranja

Karlovci Film Festival se prvi put održao 2018 godine. Od tada se redovno održava na Duškovom vidikovcu u Sremskim Karlovcima.
Festival je takmičarskog tipa, a žiri dodeljuje nagrade svake godine u više kategorija, od kojih su najznačajnije one za najbolji regionalni i najbolji internacionalni film. Pored dve takmičarske kratkometražne selekcije, u trećoj se prikazuju srpske premijere zapaženih domaćih i stranih ostvarenja.

Festival je deo programa Novi Sad Evropska prestonica kulture 2022, a ulaz na sve sadržaje festivala je slobodan.

Prethodna izdanja festivala podržana su od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje I odnose s verskim zajednicama, , Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Opštine Sremski Karlovci.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

19. авг 2022.
Završen!

Lokacija

Sremski Karlovci