Karneval obrednih povorki – Koncert

U okviru Karnevala obrednih povorki 11. marta u 18 sati, u Hali 1 Novosadskog sajma održaće se koncert gostujućih trupa iz zemlje i inostranstva, gde će svaki nastup pratiti i kratak narativ sa objašnjenjima performansa svake grupe pojedinačno.

Koncert tradionalnog plesa će izvesti folklorne trupe iz regiona, dok će savremeni ples predstaviti plesna grupa „Inspire”. Muziku za savremeni ples komponovala je Darja Janošević.

U okviru Karnevala održava se i tribina 4. marta i dečji maskenbal 10. marta u Master hali Novosadskog sajma, a ceo projekat Seoba duša spada u programski luk Seobe.

Na području Vojvodine kao multietničke sredine, različite etničke grupe su ovakvim povorkama dale svoja obeležja. Značajan pečat uopšte na kulturu maskiranja, izvođenje igrokaza i oblike ponašanja ostavilo je nemačko stanovništvo koje je živelo na ovim prostorima, ali i stanovništvo drugih etniciteta koje je naseljavalo krajeve u kojima su dolazili u dodir sa germanskom tradicionalnom kulturom. „Karneval obrednih povorki” dočarava iskonske običaje sa ovih prostora i predstavlja susret različitih kultura regiona sa partnerima iz Srbije, Hrvatske, Mađarske i Bugarske.

Mesta na događaju su sedeća, a ulaznice su u prodaji u celokupnoj Gigstix prodajnoj mreži i na njihovom sajtu, kao i na blagajni Novosadskog sajma gde će se karte prodavati za sve događaje od 16 do 18 sati.

Partner programa Seobe duša je Novosadski sajam, a podršku su pružili i kompanije Globos osiguranje i Dijamant DOO.

Foto: Stanko Đalić 

Oznake:

Datum

11. мар 2022.
Završen!

Vreme

18:00

Lokacija

Hala 1 Novosadskog sajma
Hajduk Veljkova 11, Novi Sad

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/