koala voice

Koala Voice / Zastave budućnosti

Slovenački bend Koala Voice, nastupa 30. aprila u 23 časa, na Sceni 3 u Kreativnom distriktu, kao deo programske celine Zastave budućnosti.

Ovaj slovenački kvartet, sa svojim neopterećenim, razbijajućim indie pank zvukom punim zaraznih melodija i gitarskih rifova, brzo je prirastao narodnim masama, kako u Sloveniji, tako i drugde u Evropi, uglavnom zahvaljujući njihovom debitantskom filmu Kangaroo’s a Neighbor (2015).

Svojom muzikalnošću i šarmom izborili se i za mesto ispred legendarnih Piksija u ljubljanskim Križankama. Takođe su nastavili da love svoju publiku na velikim evropskim festivalima kao što su Liverpul Sound Citi, Tallinn Music Veek, Bush Budapest, Pohoda, Monkei Veek, Ekit, Inmusic i drugi.

Koala Voice se 2020. godine posvetio stvaranju i snimanju svog 4. studijskog albuma Plata, koji su krajem godine počeli da prezentuju široj publici u vidu video obogaćenih singlova za Vertigo, Vukove i nedavno Spaghettification. Uz mešavinu indi roka, popa, stonera, roka, kantri i diska, Koala Voice na slovenačkom, srpsko-hrvatskom i engleskom nudi 13 novih pesama koje odražavaju vreme ispunjeno pronalaženjem odgovora na večno neodgovorena pitanja o ljubavi, prijateljstvu i slomljenom srcu. Pokušavaju da nađu odgovor u malim trenucima sreće kada pevaju stvari koje malo bole, čudno cveće, pljuskove, zabrinute ljude, vukove i vrtoglavicu, sa albumom Plata, Koala Voice vam dozvoljavaju da kroz njihove pesme pronađete skrivene delove sebe.

Koala Voice su Manca Trampuš, Domen Don Holc, Tilen Prašnikar i Miha Prašnikar.

Detalje o ostalim programima, koncertimaradionicama, plesnim i cirkuskim performansima, revijama i izložbama, koji se održavaju 30. aprila u Kreativnom distriktu, u okviru trodnevnog programa „Zastave budućnosti”, pogledajte na ovom linku.

Foto: Jaka Tersek

Podršku programu „Zastave budućnosti” pružili su: IDEA, DDOR, i A1 Srbija.

Oznake:

Datum

30. апр 2022.
Završen!

Vreme

23:00 - 23:55

Lokacija

Scena 3, Distrikt
Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/