KOIKOI / Zastave budućnosti

Koncert grupe KOIKOI biće održan 30. aprila u Kreativnom distriktu na Sceni 1, u okviru trodnevnog događaja Zastave budućnosti.

Marko Grabež (gitara, vokal) i Ivan Pavlović Gizmo (bubnjevi, semplovi) počeli su da sviraju zajedno u školskim danima, sa grupom CheGuerillaz. Marko Grabež je u međuvremenu postao poznati mladi glumac na srpskim filmskim i TV ekranima. Njihovo novo muzičko poglavlje otvoreno je 2017. godine, kada su momci upoznali Ivanu Miljković (sintisajzer, vokal) i Emiliju Đorđević (bas, vokal). Osnovali su bend KOIKOI, nazvan po maloj japanskoj ribici Koi šaranu koja je plivala u obližnjem akvarijumu.

Moćni indi-rok kvartet duboko je ukorenjen u savremenoj psihodeliji i pod lirskim uticajem starijih srpskih pronalazača art roka. Odabrala ih je lokalna izdavačka kuća „Pop Depresija“ kao završnu radnju za sampler „Hali Gali“ s kraja 2019. Među osam novih beogradskih alternativnih i indi bendova na „Hali Gali“, KOIKOI su prepoznati kao najbolji i brzo su se proširili na međunarodnom nivou kroz ugovor sa slovenačkom indi izdavačkom kućom Moonlee Records.

Sa odličnim singlovima „Ogledalo je zrcalo“ i „Misisipi“, KOIKOI su dobili punu podršku indi rok publike širom Balkana, osvojivši široku radoznalost za svoj predstojeći debi album. U leto 2021., kada je Moonlee Records objavio LP sa 10 pesama „Pozivi u stranu“, njihova poruka je postala glasnija i jasnija. Trenutno, KOIKOI su najperspektivniji novi srpski indi rok bend i samo je pitanje vremena kada će se ovi momci i devojke preseliti na glavnu binu.

Detalje o ostalim programima, koncertimaradionicama, plesnim i cirkuskim performansima, revijama i izložbama, koji se održavaju 30. aprila u Kreativnom distriktu, u okviru trodnevnog programa „Zastave budućnosti”, pogledajte na ovom linku.

Podršku programu „Zastave budućnosti” pružili su: IDEA, DDOR, i A1 Srbija.

Foto: N. Knežević

Oznake:

Datum

30. апр 2022.
Završen!

Vreme

23:00 - 23:55

Lokacija

Scena 1, Distrikt
Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/