Koncert bendova proto tip i Sitzpinker

Dva ambasadora Hali Gali kolektiva, proto tip i Sitzpinker, nastupiće u Novom Sadu u petak 5. maja od 21 čas u SKCNS Fabrici. Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 800 dinara i mogu se kupiti online kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Na dan koncerta cena ulaznice na biletarnici Fabrike iznosiće 1000 dinara. Vrata Fabrike i biletarnica otvaraju se u 20 časova, a koncert će početi u 21 čas. Pre i posle koncerta muziku će puštati DJ timovi Ghetto University i Festival nasilja.

proto tip čine Nikola Čučković (vokal, gitara), Damjan Nedelkov (gitara), Danilo Ilić (bubanj) i Pavle Dimitrijević (bas, vokal). Prvi EP „Strah od izvesnog“ objavili su 2017. godine (Slušaj najglasnije), a kao jedan od bendova-osnivača Hali Gali kolektiva, bili su prisutni na kompilaciji iz 2019. godine sa numerom „Pad“. Debitantski studijski album „s ivice sanjanja“ (Pop Depresija/Kišobran) objavljen je krajem februara uz fantastične recenzije širom regiona. Reprezentovali su Srbiju na MENT festivalu u Ljubljani, a nastupiće i na Arsenal Festu u Kragujevcu.

Sitzpinker čine Dunja Mijačić (vokal), Danilo Ilić (gitara), Pavle Trifunović (bas) i Andrej Mladenović (bubanj). Debitantski EP ”Podlo poštovanje” snimili su 2018. godine, a kao jedan od osnivača HaliGali kolektiva, pojavili su se na kompilaciji sa pesmom „Metanoja“.  Singlovima „Da li“, „Sudan“ i „Mustang“ najavili su prvi album i usput otkrili pravac u kojem se bend kreće, a sva tri singla postali su regionalni hitovi. Sitzpinker će debitantski album objaviti do kraja 2023, a takođe ove godine nastupaju na Arsenal Festu.

Foto: Nenad Vujanović

The event is finished.

Oznake:

Datum

05. мај 2023.
Završen!

Vreme

21:00

Lokacija

Studentski kulturni centar Fabrika
Bulevar despota Stefana 5, Нови Сад
Kategorija