Koncert: Void Droid, Killo Killo Banda, Šajzerbiterlemon i Zoe Kida

Koncert bendova Void Droid, Killo Killo Banda, Šajzerbiterlemon i Zoe Kida održaće se u četvrtak 9. maja u SKCNS Fabrika, sa početkom u 20 časova. Koncert će se održati u okviru manifestacije Ritam Evrope!, kojom Studentski kulturni centar Novi Sad obeležava 9. maj, Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope.

Ulaz je slobodan.

Grčki bend Void Droid nastao je 2012. godine. Njihov demo iz 2013, „Void Droid“ smestio ih je na kompilaciju “Sons of Sabbath Vol II”, koja je objavljena pod britanskom etiketom Metal Hammer. Bend je nakon ovog pobrao brojne pozitivne kritike u lokalnoj štampi. Nakon ovoga, njihovi uticaji postali su izraženiji što je dovelo do objavljivanja prvog LP-ja, „Terrestrial“ (2016), koji je bio primer savršene mešavine gruva, hevi roka i južnjačkog metala. Lokalna štampa ih je još jednom pohvalila, a ispostavilo se da broj poštovalaca njihove muzike ubrzano raste.

Njihovo treće i najnovije izdanje, „Bipolar“ iz 2020. godine predstavljeno je u najznačajnijim domaćim časopisima, čime su stekli veliko poštovanje na grčkoj sceni. Muzika ovog benda je zasnovana na privlačnim rifovima, nezaboravnim melodijama i vokalnim linijama, kombinujući hevi stranu muzike sa folk elementima, čime stvaraju jedinstven zvuk. Bend je delio binu sa brojnim velikim imenima, kao što su: Monster Magnet, Orange Goblin, Unida, Sasquatch, Nightstalker, Planet of Zeus, Villagers of Ioannina City, Need i Puta Volcano, a nastupali su i na nekima od najvećih festivala u Grčkoj, među kojima su Street Mode, Los Almiros, New Long, Ziria i mnogi drugi.

Vojislav Malešev, takođe poznat kao Killo Killo, je pevač i kantautor iz Novog Sada. Uključen je u više međunarodnih i ovdašnjih muzičkih projekata. Ipak, njegov projekat, Killo Killo Banda, preti da po kvalitetu i popularnosti prevaziđe sve dosadašnje. Muzika koju on pravi, sa ostalim članovima grupe, bazirana je na izvornoj rege muzici, a sadrži elemente različitih muzičkih pravaca, od rok stedi i dens hola, do tipičnih karipskih stilova i ska muzike. Neretko se umeša izvuk balkanskog soula i veoma emotivnog, samotnjačkog bluza.

Grupu čine snažne muzičke individue, koje su tokom godina zajedničkog muziciranja kreirale inspirisan i produktivan tim za nova dela sa sve moćnijom energijom koja kroz muziku dopire sve dublje u umove i čula slušalaca. Do sada su objavili digitalni LP pod nazivom “Amongst The People”, potom drugi studijski album pod nazivom “Berba”, treći studijski album “Ipak borba” i aktuelni album “Pobeda je biti čovek” koji je 2021. godine objavio SKCNS.

Šajzerbiterlemon je beogradski alternativni rok bend formiran 2014. godine. Debitantski EP su samostalno objavili 2017, a prvi album “Iza naših zidova” objavio je zagrebački Geenger Records dve godine kasnije. Popularni “Šajzeri” su privukli pažnju muzičke javnosti u regionu svojim energičnim nastupima i fascinantnim video spotovima i pojavljivanjem na “Hali gali” kompilaciji, albumu koji je okupio najaktuelnije mlade bendove u Beogradu. Svirali su na mnogim značajnim festivalima na prostoru bivše Jugoslavije i šire, a njihov drugi album “Na dugačkim poljima”, objavljen 2022. godine kao zajedničko izdanje zagrebačkog Geenger Records-a i beogradske Pop depresije, osvojio je kritiku i publiku i “zacementirao” Šajzerbiterlemon kao jedan od najznačajnijih srpskih bendova nove generacije. Najnoviji singl Šajzera, “Dok požar okružuje grad”, objavljen je početkom 2024. godine u okviru kompilacije “Hali gali vol.2”. Trenutnu postavu benda čine Jovan Sibinović, Ana Đurović, Konstantin Janković i Marko Obradović.

Zoe Kida prisutna je kao kantautorka i interpretatorka na domaćoj muzičkoj sceni preko dvadeset godina. Najpre kao članica alternativnog benda Mistake Mistake, a zatim kao osnivač i dugogodišnji član grupe Zemlja Gruva. Početkom 2022. godine učešćem na takmičenju Pesma za Evroviziju sa numerom „Bejbi“ najavila je svoju solo muzičku karijeru, a tokom 2023. objavila je singlove “Žena dete”, “Sunce”, “Voli me” koji najavljuju EP i album čija izdanje očekujemo u 2024.

Muzički stil Zoe Kida predstavlja vešt spoj elemenata soula, r’n’b-ja, funka, popa, afro žanrova i aktuelnih muzičkih trendova i tendencija. Muzička eklektika, prepoznatljiv vokal, jaka energija i specifična pojavnost na sceni, su karakteristike zbog kojih je publika raznih generacija voli i podržava.

 

The event is finished.

Oznake:

Datum

09. мај 2024.
Završen!

Vreme

20:00

Lokacija

Studentski kulturni centar Fabrika
Bulevar despota Stefana 5, Нови Сад
Kategorija