Koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra

Nakon zapaženog koncerta na Novosadskim muzičkim svečanostima, Vojvođanski simfonijski orkestar nastavlja svoju sezonu koncertom koji će biti realizovan u nedelju 12. novembra u Novosadskoj Sinagogi sa početkom u 20 časova.

Solistkinja na trubi biće Selina Ot iz Austrije, prva žena – pobednica u kategoriji trube na Međunarodnom muzičkom takmičenju „ADR“ u Minhenu (2018), u tada sedam decenija dugoj istoriji ovog nadmetanja. Godine 2021. osvojila je nagradu „Opus Klassik“ za svoj debitantski album s koncertima za trubu, koji je snimila sa Simfonijskim orkestrom Radio Beča i dirigentom Robertom Paternostrom.

Poreklom iz muzičke porodice, Selina Ot je započela svoje muzičko obrazovanje sa pet godina učenjem klavira, da bi se već u šestoj, pod pedagoškim vođstvom svog oca, profesora trube Eriha Ota, opredelila za trubu. Studije je nastavila na bečkom Univerzitetu za muziku i izvođačke umetnosti, a studirala je paralelno i na Muzičkom univerzitetu u Karlsrueu. Master studije završila je 2022. godine uz nagradu austrijskog Ministarstva za obrazovanje, nauku i istraživanje. Nastupala je sa vodećim evropskim orkestrima poput: Češke filharmonije, Nemačkog simfonijskog orkestra, Simfonijskog orkestra Marijinskog teatra, Кraljevske filharmonije iz Liježa, Hamburških simfoničara, kao i sa renomiranim ansamblima Švajcarske i Japana. Priznata kao Šagerlov umetnik, Selina Ot će se u Novom Sadu predstaviti publici izvodeći dva reprezentativna dela za solo trubu i orkestar: Кoncert za trubu u E-duru Johana Nepomuka Humela i Koncert za trubu u Es-duru Jozefa Hajdna.
Vojvođanski simfonijski orkestar nastupiće pod umetničkim rukovodstvom dirigenta Aleksandra Markovića, šefa-dirigenta orkestra u periodu od 2021. do 2023. godine, sa kojim će pored navedenih dela za trubu, izvesti simfonijske poeme „Magbet“ i „Don Žuan“ kompozitora Riharda Štrausa.

Ulaznice za koncert su u prodaji na blagajni Muzičke omladine Novog Sada (Кatolička porta 2/II) svakog radnog dana od 9 do 13 časova kao i dva sata pre početka koncerta u Sinagogi. Cena karte je 1.000 dinara, dok studenti, đaci i penzioneri imaju 50% popusta. Ulaznice sa popustom mogu biti kupljene lično.

Organizatori programa su Muzička omladina Novog Sada i Vojvođanski simfonijski orkestar.

The event is finished.

Datum

02. нов 2023.
Završen!

Vreme

08:00 - 18:00
Kategorija