Kreativni distrikt / Legati arhitekture

Panel „Kreativni distrikt“, u okviru konferencije „Legati arhitekture“, biće održan 8. septembra u Distriktu, kao deo nedelje arhitekture Kaleidoskopa kulture.

Konferencija će govoriti o arhitekturi u Evropskoj prestonici kulture – o rekonstrukciji fabrike svile koja je pretvorena u Kulturnu stanicu Svilara, zaštiti Almaškog kraja, obnovi Podgrađa, uređenju i prenameni najvećeg industrijskog kompleksa u Novom Sadu i slično.

Na konferenciji će biti predstavljena metodologija koju je Fondacija koristila prilikom prenamene starih prostora kako bi se ostvarili dugoročni benefiti i podizanje kvaliteta života svih Novosađana i Novosađanki. Publika će imati priliku da u okviru jedne konferencije čuje priče o svim arhitektnoskim legatima Evropske prestonice kulture, ali i iskustva gostiju iz zemlje i inostranstava, iz arhitektonske branše, koju su radili i rade na sličnim projektima.

Na panelu će govoriti:

Eva Riccio – predstavnik kompleksa La Friche iz Marseja

Petar Mirkovićskulptor, rezident Kreativnog distrikta 

Jordi Pardo – Nezavisni ekspert Evropske komisije za ocenu i izbor evropskih prestonica kulture (2012 – 2016) i predsednik „Cercle de Cultura de Barcelona”

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Oznake:

Datum

08. сеп 2022.
Završen!

Vreme

18:00 - 20:00

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/