Ljuba Arnautović / Noć književnosti

Ljuba Arnautović iz Austrije učestvovaće na programu Noć književnosti 17. septembra od 17 do 20 časova u prizemlju SPENS-a, u kafiću Moskva, u okviru nedelje književnosti Kaleidoskopa kulture.

O knjizi „Junski sneg“:

Godine 1934, Eva koja pripada „Republikanskom šucbundu“ šalje van zemlje svoje sinove, Slavka i Karla, kako bi ih sklonila na sigurno od nacionalsocijalista. „Šucbundlerska deca“ provode ferije na Krimu da bi zatim živela u luksuznom domu u Moskvi. Sve dok Hitler ne prekrši pakt sa Staljinom. Slavkovi tragovi se gube, Karla hapse, dospeva u popravni dom za decu i omladinu i naposletku kao „narodni neprijatelj“ u radni logor. U gulagu upoznaje svoju buduću suprugu Ninu – autorkinu majku. Karl želi nazad u Beč, čim to dozvole prilike, svoju ženu time nagoni u tuđinu…

Anastasija nema obrve. A s 32 godine ni muža. Nije joj potreban? Nijedan je neće? Zato što nema obrve? Zato što je prvorođena kći?

Ljuba Arnautović je rođena 1954. u Kursku, a 1959. godine se seli za Austriju. Aktivna je plesačica, prevodilac, radio novinarka, kulturna menadžerka. Aktivna je kao autor od 2010. godine, a prvi roman „Im Verborgenen“ izdaje 2018. godine.

Foto: Leonhard Hilzensauer Zsolnay

Oznake:

Datum

17. сеп 2022.
Završen!

Vreme

17:00 - 20:00

Lokacija

SPENS
Internet adresa
http://www.spens.rs/