Malika Favre: Me and you and everyone we know / Dizajn paviljon

Na PDP konferenciji koja predstavlja govorni program Dizajn paviljona, publika će imati priliku da čuje predavanje jedne od najznačajnijih ilustratorki današnjice, Malike Favre pod nazivom „Ja i ti i svi koje poznajemo”, zakazano za subotu, 1. oktobra u 18 časova u Amfiteatru na SPENS-u.

U ovom predavanju, Malika se osvrće na svoju ilustraciju kroz prizmu ljudi koje je srela na svom životnom i umetničkom putu. Od porodice do doživotnih prijatelja i slučajnih susreta, ona nas vodi na kreativno putovanje duboko negovano odnosima sa drugim ljudima, gde, složićete se, „ništa nije samo slučajnost”.

Malikin smeli, minimalistički stil koji se često opisuje kao Pop Art i OpArt postao je sinonim i inspiracija širom sveta za reinterpretaciju svakodnevnog i običnog. Začinjene humorom i dozom seksualnosti, ilustracije Malike Favre provociraju i intrigiraju maštu i podsvest posmatrača.

Malika Favre je svoju karijeru započela studirajući grafički dizajn u Parizu, pre nego što se preselila u Veliku Britaniju 2004. godine, gde je nastavila svoju karijeru kao ilustrator. Nakon višegodišnje uloge dizajnera u multidisciplinarnoj agenciji, godine 2011. pokreće sopstveni biznis kao nezavisni illustrator i umetnik, a od tog momenta njen nepogrešivi stil ju je afirmisao kao jednu od najtraženijih grafičkih umetnika u Velikoj Britaniji.

Ako ste u skorije vreme pogledali reklamu za Ipad ili naišli na izdanje The New Yorker magazina, onda je velika verovatnoća da ste se već susreli s radom Malike Favre!

Osim brojne publike širom planete, Malikin prepoznatljivi stil ilustracije bogatog kolorita, privukao je i klijente kao što su The New Yorker, Montreux Jazz, Apple, Penguin Books i mnoge druge.

Kroz 14 programskih celina i preko 300 dizajnera i umetnika koji će učestvovati u kreiranju sadržaja, novosadska nedelja dizajna prikazuje najznačajnije autore u domenu grafičkog dizajna, produkt dizajna, fotografije i mode. Na prostoru od preko 7 500 kvadratnih metara, Publika će imati priliku da uživa u brojnim izložbama, prostornim instalacijama, uličnoj umetnosti, filmskom i muzičkom programu, kao i programu za decu. Aktuelna imena svetske dizajn scene učestvovaće u govornom programu festivala, dok će mladi kreativci imati priliku da unaprede svoje veštine kroz 10 praktičnih radionica.

Dizajn paviljon predstavlja program nedelje primenjenih umetnosti Kaleidoskopa kulture.

Partner nedelje primenjene umetnosti je Erste banka.

Foto: Promo

 

Oznake:

Datum

01. окт 2022.
Završen!

Vreme

18:00

Lokacija

SPENS
Internet adresa
http://www.spens.rs/