umetnik stoji ispred projekcije svojih crteža koji se oslikavaju po njegovom licu i iza njega na belom platnu

Mračna soba

Mračna soba je audio-vizuelna, interaktivna instalacija nagrađivanog umetnika Vladimira Lalića namenjena za zatvoreni javni prostor, koju možete pogledati od 1. do 9. septembra u Skladištu, u Kreativnom distriktu, svakog dana od 12 časova.

Unutar potpuno zamračene prostorije, posetioci pomoću baklji na svojim mobilnim telefonima, osvetljavaju crteže na pleksiglasu, projektujući ih na zidove sobe i tako učestvuju u samoj instalaciji gde prave teatar senki. Prostor ispunjava audio snimak umetnikovog pevanja, gde se stvara kakofonična atmosfera. 

Vladimir Lalić je rođen 1983. godine u Beogradu. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta u Beogradu 2008. Iste godine upisuje specijalizaciju na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu na odseku grafike, koju završava 2010. Član umetničkog saveta ULUS-a od 2021. do danas. Priredio 32 samostalne izložbe i učestvovao na preko 70 grupnih izložbi, domaćih i internacionalnih (Njujork, Singapur, Pariz, Trst, Bristol…) Dobitnik je tromesečnog rezidencijalnog boravka u Cité internationale des arts u Parizu 2013. kao i rezidencijalnog boravka „Tropical lab“ u Singapuru 2019. Dobitnik je šest nagrada za vizuelno stvaralaštvo među kojima je i „Prix Paul Louis Weller“ – dodeljene od strane Academie des Beaux arts u Parizu, Francuska. Dobitnik specijalne nagrade za slikarstvo na LYNX ART-u Trstu, Italija. Njegovi radovi se nalaze u privatnim i javnim kolekcijama širom sveta.

Vladimir Lalić takođe ima karijeru i kao vokalni izvođač. Pohađao je osnovnu i srednju školu „Kornelije Stanković“ u Beogradu na odseku solo pevanja, glas tenor. Igrao je ulogu Nemorina u Ljubavnom Napitku (L’elisir d’amore) ulogu Džajlsa (Giles) u mjuziklu Rebeka u Operi i Teatru Madlenianum Srbija, od 2013 i ulogu Alfreda (Alfredo) u Travijati (La Traviata) na Kolaracu u Beogradu, Srbija 2007. Član je ansambla u mjuziklu Jadnici (Les Miserables) u Operi i Teatru Madlenianum od 2013. Član je i solista hora Viva Vox od 2012 gde je učestvovao na više od 150 koncerata širom sveta kao i na bini Ujedinjenih Nacija u Nju jorku kao i Narodnoj velikoj sali u Pekingu.

Snimio 2 LP albuma sa autorskim materijalom, 2 cela LP albuma kao član benda, 1 live album, i gostovao na preko 25 albuma na engleskom i srpskom jeziku.

Trenutno živi i radi u Beogradu, Srbija.

Projekat organizuje Dom kulture Studentski grad (Beograd), u okviru otvaranja programskog luka Kaleidoskop kulture

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Foto: Uroš D. 

Oznake:

Datum

03. сеп 2022.
Završen!

Vreme

12:00

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Organizator

Dom kulture „Studentski grad”
Internet adresa
https://www.dksg.rs/