Muzički program otvaranja Kaleidoskopa kulture (8. septembar)

Muzički program otvaranja Kaleidoskopa kulture, 8. septembra, obeležiće nastupi umetnika koji će se održati u obnovljenom Distriktu, jednom od najvažnijih infrastrukturnih legata Evropske prestonice kulture. Novosadskoj publici predstaviće se Di-džej Vanja Bursać + Vojkan Bećir, Nataleé, Tijana T + Runy, Zoi. Koncerti su deo multimedijalnog događaja Neraskidive veze, koji će se održati od 8. do 10. septembra u Distriktu.

Ulaz na sve programe je slobodan.

Mapa Distrikta.

Di-džej Vanja Bursać + Vojkan Bećir nastupiće u Distriktu u objektu Menza od 22 časa. Iza upečatljive pojave Vanje Bursać ne krije se samo ogromni staž u klabingu već i ogromna ljubav prema muzici, sa kojom se upoznala kroz klasični rock i metal, prateći aktuelne trendove. Danas vlada klasicima elektronske muzike, a njeni setovi su eklektični i okrenuti zabavi svima na danceflooru. Vojkan Bećir je postao je radijski voditelj još u tinejdžerskim godinama, što njegovu karijeru pred mikrofonom čini punoletnom. Posledično se muzikom bavi kao novinar, ali i selektor programa za klubove i festivale.

Nataleé je eklektični bend koji spaja tradicionalne instrumenate i moderni bit, predvođen vokalom Natalije Rajković Nataleé. Nastupiće u glavnoj ulici u Distriktu od 22 časa. Kantautorka, gitaristkinja i vizuelna umetnica iz Svrljiga, poznatija kao Nataleé, autentična je predvodnica pravca koji opisuje kao srpski soul, moderni sevdah, glas južnjačke tuge, o kojoj peva sa osmehom i neiscrpnom dečijom iskrom.  Prvi album „Osvesti se“ (2021) prikazao je raskoš njenog stvaralaštva i tema koje je inspirišu – od onih društveno angažovanih do večne teme ljubavi. Zvuk koji Nataleé bend stvara možda ne možemo kategorizovati u određeni muzički žanr, ali jedno je sigurno – oni kombinuju tradicionalne instrumente sa modernim matricama i snažnom ženskom energijom kojom obuzimaju glas i tekstovi unikatne Nataleé.

Tijana T je na srpskoj muzičkoj sceni više od 20 godina. Njeno muzičko stvaralaštvo i majstorstvo tehno stila sa dominantnim elementima hausa, elektro, brejkbita i transa privlači ljubitelje ovog muzičkog pravca širom sveta. Ovoga puta, nastupiće zajedno sa jednom od poznatijih domaćih di-džejeva i producenata Runijem, ispred objekta Skladište u Distriktu od 22 časa.

Zoi, jedna od najtraženijih mladih muzičkih ličnosti našeg regiona, nastupiće takođe u Distriktu u glavnoj ulici, od 23.15h. Muzičku karijeru započela u Beogradu, sa prvim singlom „Eto” i potpisala višegodišnji ugovora za najpoznatiju trep izdavačku kuću Bassivity Digital. Pored zanimljivih vokalnih sposobnosti, autentična je i po stilu odevanja, kao i po estetici muzičkih spotova, te broji veliki broj pratilaca na društvenoj mreži Instagram i YouTube-u. Hitovi su joj: „Đavoli”, „Jasno mi je”, „Nirvana”, „Bez tebe”, „Kompromis”. 2021. godine je započela sa nastupima po beogradskim klubovima, gostovala je na zagrebačkom muzičkom festivalu Drito i WestGate Music Festival-u, kao i na srpskom Lila LoLove festu, ali i EXIT-vom Main stage-u, kao najpopularnijim festivalima u regionu.

Ne propustite i sjajan muzički program devetog i desetog septembra.

Partner Kaleidoskopa kulture je Erste banka. Partner multimedijalnog događaja „Neraskidive veze” je Neoplanta.

The event is finished.

Datum

08. сеп 2023.
Završen!

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/