Muzika je prisutna

U okviru projekta Muzika je prisutna (Тhe Musiclan is Present) nastupiće studenti klasične muzike od 12 do 17. septembra u NovomSadu. 

Akademski muzičari su aktivni deo društva. Događaji u okviru nedelje 12-17. septembra 2022. u Novom Sadu pod zajedničkim nazivom Muzika je prisutna (Тhe Music/ian is Present) osmišljeni su da podstaknu dijalog  društva sa muzičarima i kroz muziku, van koncertnih dvorana.

Tokom nedelju dana (12.-17. септембра 2022) studenti muzičkih akademija iz Novog Sada, Beograda i Kragujevca izvodiće muzički program u Novom Sadu na mestima na kojima to klaični muzičari inače ne rade i nastupima pažljivo osmišljenim specijalno za novu publiku otvoriti nove prostore  na kojima muzika i muzičari inače nisu prisutni.

Centralni događaj će se održati u subotu 17. septembra u Kulturnoj stanici Svilara sa početkom u 17 časova u obliku Javne debate posvećene problemima položaja akademskih muzičara u društvu, kao i njihovog socijalnog angažovanja. Lista učesnika uključuje zvaničnike najviših nacionalnih i evropskih institucija, predstavnike državnog i privatnog biznis sektora, studente, uz istaknute muzičke stvaraoce kao specijalne goste – pijanistkinju Nadu Kolundžiju i zvezdu world music scene Biljanu Krstić (Bistrik).

Javna debata Muzika je prisutna biće prenešena i uživo putem Jutjub kanala
DEMUSIS Erasmus.

Muzika je prisutna deo je evropskog projekta Poboljšanje digitalnih kompetencija i preduzetničkih veština kod akademskih muzičara u Srbiji za kulturno angažovanje društvo – DEMUSIS Erasmus + programa koji, između ostalog, ima za cilj da olakša komunikaciju između akademskog i civilnog društva i poveća učešće muzičke umetnosti u javnosti.

www.demusis.ac.rs FB: @Demusis.project #demusis

The event is finished.

Datum

16. сеп 2022.
Završen!
Kategorija