Na litici

Predstava „Na litici“, u produkciji udruženja „Budi“ iz Pančeva, održaće se 11. septembra u Kulturnoj stanici Rumenka, u okviru nedelje izvođačke umetnosti Kaleidoskopa kulture.

„Na litici“ je predstava u režiji Zorana Zarubice po komadu „Norveška danas“ švajcarskog pisca Igora Bauersime, egzistencijalistička romantična komedija o dvoje mladih koje traže smisao života nastala po istinitoj priči. Na internet čet rumu, Julija objavljuje da želi da se ubije i da ne želi to da uradi sama. 

Režija: Zoran Zarubica 

Igraju: Maja Šuša i Nikola Pavlović 

Organizatorka: Snežana Ćuruvija 

Dizajnerke vizuelnog identiteta, animacije i scenografskog rešenja: Milica Milosavljević i Bojana Ristić 

Kompozitori muzike: Zoran Zarubica i Luka Racić 

Dizajner svetla: Aljoša Dakić  

Produkcija predstave je podržana projektom Kultura za demokratiju (CfD) koji finansira vlada Švajcarske, a sprovodi Hartefakt Fond iz Beograda.  

BUDI je neprofitno udruženje građana iz Pančeva osnovano 2014. godine  BUDI realizuje Međunarodni bijenale umetničkog dečjeg izraza – manifestaciju u trajanju od 30 dana koja je posvećena afirmaciji dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu u sferama vizuelne umetnosti, pozorišta, muzike, književnosti, edukacije, ekologije, tolerancije i ljudskih prava u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i gosta domaćina ambasade odabrane zemlje.  BUDI je organzivao Park fest u Zemunu, posvećen Evropskom danu prakova i aktiviranju zelenih gradskih površina kroz umetničke, kulturne, ekološke i edukativne aktivnosti namenjene različitim generacijama. BUDI je organizovao više predstava, festivala i radionica. 

Projekat je deo nacionalnog konkursa za umetnike i umetnice „Umetnici. Sad!“, koji u okviru Kaleidoskopa kulture raspisuje Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

Od samog početka, realizaciji konkursa „Umetnici. Sad!“ podršku pruža IDEA koja posluje u okviru kompanije Mercator-S.

Foto: Jana Stanisavljević

Oznake:

Datum

11. сеп 2022.
Završen!

Vreme

19:00

Lokacija

Kulturna stanica Rumenka
Kulturni Centar Rumenka, Руменка
Internet adresa
http://www.kcrumenka.rs/