Nesaglasnost / Književna mašina

Program „Nesaglasnosti“, u okviru projekta „Književna mašina“, održaće se 19. septembra u knjižari Bulevar Books.

„Nesaglasnost“ je najdugovečniji program u organizaciji Mračne komore koji je prvobitno počeo kao serija nezavisnih događaja u kome su pesnici i prozaisti sučeljavali svoje stavove o književnosti posredovanjem moderatora. Na ovaj način se književnost pokazuje kao polje otvoreno za debatu, sporazum i nesporazum, dinamiku i kreativnost, dok pesnici pričaju o svojim poetikama, iskustvima stvaralačkog života, roblemima vezanim za objavljivanje svojih tekstova, dinamici književnih scena na kojima učestvuju

Dijalog u 18 časova vodiće Sonja Veselinović, pesnikinja i književna kritičarka iz Novog Sada i Uroš Kotlajić, pesnik iz Beograda, dok program moderira Branislav Živanović, pesnik iz Novog Sada.

Nakon toga, od 20 časova, prisutni će moći da čuju razmenu mišljenja između gostiju iz inostranstva – razgovor će voditi Kornelija Hilmbauer (Cornelia Hülmbauer), pesnikinja iz Austrije i Ben Klark (Ben Clark), pesnik iz Španije, dok će program moderirati pesnik Stevan Bradić. Razgovor će biti vođen na engleskom jeziku a za posetioce je obezbeđen konsekutivni prevod.

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

19. сеп 2022.
Završen!

Vreme

18:00 - 22:00

Lokacija

Bulevar Books
Bulevar Mihajla Pupina 6, Novi Sad
Internet adresa
https://www.facebook.com/BulevarBooks/