Nihil / Zastave budućnosti

U okviru trodnevnog događaja Zastave budućnosti, koncert će održati Nihil, 30. aprila u Kreativnom distriktu, na Sceni 2.

Nikola Stanojević poznatiji kao Nihil je jedan od osnivača Zicer Inc. kolektiva i lejbela. Po rečima urednika Noizz portala Zicer Inc. je jedna od najzanimljivijih ekipa mladih repera danas koja deluje na teritoriji Beograda, a i šire poslednjih nekoliko godina. Na Zicer Inc. uticali su duh 90-ih godina i rejv kultura te dekade, a danas se nazivaju srčanim paknerima. Zicer Inc. ekipa se za kratko vreme popela na scene klubova, kao što su Barutana i Dragstor, ali i EXIT festival, a primećeni su i na velikim altenativnim žurkama Hiden BG i Kišobran.

Nihil svoju samostalnu karijeru kreće 2020. godine albumom „Satan Resavski“ i hitovima „Vandal“, „Rikošet“, „Ništa“ itd. Njegove najzapaženije muzičke saradnje su i dalje vezane za kolektiv Zicer Inc, ali sarađuje i sa širim spektrom izvođača i žanrova.

Detalje o ostalim programima, koncertimaradionicama, plesnim i cirkuskim performansima, revijama i izložbama, koji se održavaju 30. aprila u Kreativnom distriktu, u okviru trodnevnog programa „Zastave budućnosti”, pogledajte na ovom linku.

Podršku programu „Zastave budućnosti” pružili su: IDEA, DDOR, i A1 Srbija.

Foto: Bijelović I.

Oznake:

Datum

30. апр 2022.
Završen!

Vreme

20:00 - 22:00

Lokacija

Scena 2, Distrikt
Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/