Northern Revival

Novosadski stoner bend Northern Revival proslaviće u subotu 3. juna jubilej – 10 godina rada. Ovom prilikom će uz njih, po prvi put u Novom Sadu, nastupiti bend Dungaree iz Budimpešte, te mlade nade novosadskog undergrounda Jevadh. Ulaznice će biti u prodaji na dan koncerta na biletarnici SKCNS Fabrika, po ceni od 600 dinara. Biletarnica i vrata Fabrike otvaraju se u 20 časova, a koncert će početi u 21 čas.

Northern Revival je bend iz Novog Sada, osnovan u septembru 2012. Ako se njihova muzika mora označiti određenim žanrom, najbliža je stoner heavy rock-u, iako je mnogo više od toga. U njoj se čuju i uticaji klasičnog rokenrola, sludge metala, bluza, psihodeličnog roka do stonera. Muzički izražaj su brusili i polirali 10 godina kako bi došli do onoga što danas definiše zvuk i stil benda.

Sa koncertima su krenuli 2014. i do sada imali preko 170 nastupa širom Srbije, Mađarske, Slovenije, Rumunije, Bosne i Hercegovine. Svirali su na mnogim festivalima u regionu: Exit Festival, TLO Fest, Alparfeszt (HU), Barock Fest (RO), Gugulan Rock Festival (RO), Kunigunda Festival (SLO), Metal Enduro (RO), Boureque Feszt (HU), Naša Stvar (BiH), United Metal Festival, Festival Srpskog Podzemlja, Urban Muse Festival, Wind Rock Fest itd. Delili su bine sa poznatim bendovima iz svog žanra: Sasquatch (USA), Bongzilla (USA), Planet Of Zeus (Grčka), Greenleaf (Švedska), Dopethrone (Kanada), Nightstalker (Grčka), 1000mods (Grčka) itd.

Foto: Tanja Žarić

The event is finished.

Oznake:

Datum

03. јун 2023.
Završen!

Vreme

21:00

Lokacija

Studentski kulturni centar Fabrika
Bulevar despota Stefana 5, Нови Сад
Kategorija