Nouvelle Vague

Čuveni francuski cover bend Nouvelle Vague stiže 13. januara u Evropsku prestonicu kulture, da zajedno sa Novosađanima i njihovim gostima proslave Doček 7530. Njihov koncert ispratite u Gradskoj koncertnoj dvorani od 22 sata.

Depeche Mode, Blondie i New Order, samo su delić repertoara ovog jedinstvenog benda koji iza sebe ima sedam studijskih albuma, kao i milionska preslušavanja na muzičkim platformama.

Njihovo ime na francuskom znači „novi talas“ i istovremeno se odnosi na pokret Francuski novi talas iz šezdesetih godina, koji se odnosi na bioskope, i na istoimeni muzički pokret iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Takođe, ime se odnosi i na bossa nova muzički stil (na portugalskom označava novi talas), koji bend često koristi u svojim aranžmanima.

Pooštravanje kontrole epidemioloških mera

Svi programi na svečanom otvaranju Evropske prestonice kulture prilagođeni su epidemiološkim merama, stoga su od samog početka kapaciteti bili veoma ograničeni na planiranim koncertima, prilikom prodaje ulaznica, a uz to, radi bezbedne i odgovorne organizacije, Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ preuzima inicijativu za dodatne mere i pooštravanje kontrole njihovih poštovanja.

Fondacija je stoga kao prvu meru dala preporuku da se odloži 60 odsto koncerta, dok će pojačane mere kontrole biti na onim koncertima koju su direktno u produkciji Fondacije. Potom na koncertima koji će biti realizovani, kapaciteti su do 50 odsto, na pojedinim će biti i manji, a zajedno sa ulaznicom, biće neophodno da posetioci prilože zeleni sertifikat ili antigenski test ne stariji od 48 sati ili PCR test ne stariji od 72 sata.

U skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama, na samom događaju neophodno je nošenje maski i održavanje distance.

Besplatno testiranje za posetioce na dve lokacije

Za sve posetioce koji nemaju zeleni sertifikat, antigenski ili PCR test, biće obezbeđena dva punkta za besplatno testiranje 13. januara i to na dve lokacije:

  • U centru Novog Sada, na Trgu slobode 13. januara od 12 do 23 časa
  • U prostoru Gradske koncertne dvorane (Bulevar Cara Lazara 67) 13. januara od 12 do 23 časa

 

Foto: Rod Maurice

Oznake:

Datum

13. јан 2022.
Završen!

Vreme

22:00

Lokacija

Gradska koncertna dvorana
Bulevar cara Lazara 67, Нови Сад

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/

Ostali organizatori

Gradska koncertna dvorana