Nove zvezde operske scene | Novosadsko muzičko leto 2024.

Koncert pod nazivom Nove zvezde operske scene održaće se u okviru manifestacije Novosadsko muzičko leto 22. juna, sa početkom u 21 sat, u dvorištu OTP banke (Trg slobode 5, ulaz preko puta parking kod SNP-a).

Međunarodni operski studio Vojislav Soldatović, završni gala koncert
Dirigent: Stefan ZEKIĆ
Solisti:
Andriana PETROVSKI – Martina KOLJENŠIĆ – Vera ZEČEVIĆ
Vanda MARIJANSKI – Tamara RUŽIĆ – Iva ISLAMBEGOVIĆ
Dušan DAKIĆ – Mihailo SLAVNIĆ

Na repertoaru koncerta su arije iz slavnih dela najvećih operskih stvaralaca, kao što su Verdi, Čajkovski, Pučini, Doniceti, Maskanji i Bize.

Prodaja ulaznica, od ponedeljka 3. juna, u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2), radnim danima od 9h do 14h, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja. On-line rezervacije i kupovina karata (uplata na račun) na linku: www.muzickaomladina.org
Cena ulaznice: 1.000 dinara

*U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u Srpskom narodnom pozorištu s početkom u 21h.
***
Međunarodni operski studio „Vojislav Soldatović“, počinje s radom 2022. godine, u okviru Srpskog narodnog pozorišta. Namenjen je darovitim mladim pevačima i dirigentima od 20 do 35 godina iz Srbije i inostranstva, koji žele da steknu nova znanja, ali i prva iskustva na muzičkoj sceni. Usavršavanje je besplatno, a nove mlade talente, buduće zvezde, prepoznaje i bira stručna komisija na audiciji koja se organizuje svake godine u Srpskom narodnom pozorištu. Program ovog studija podrazumeva i stručne radionice kao i učešća njegovih članova u produkcijama sa svetski priznatim pedagozima i umetnicima. Rukovodioci Studija „Vojislav Soldatović“ su Violeta Srećković, prvakinja opere Srpskog narodnog pozorišta, Aleksandar Kojić, dirigent Srpskog narodnog pozorišta i Dejan Prošev, reditelj i direktor opere iz Skoplja.

The event is finished.

Datum

22. јун 2024.
Završen!

Vreme

21:00

Lokacija

Trg Slobode
Трг слободе, Нови Сад
Kategorija