Novo lice udaraljki

Koncert „Novo lice udaraljki“ Darka Karlečika biće održan 2. septembra od 20.30 časova na Muzičkoj sceni 2 u Distriktu, u okviru otvaranja Kaleidoskopa kulture.

Koncerti savremene perkusionističke umetničke muzike na našim prostorima su prava retkost i izazivaju veliku pažnju i oduševljenje publike. Vizuelni i zvučni efekat koji se postižu ovom grupom instrumenata potpuno je drugačiji od svih drugih instrumentalnih grupa.

Na koncertu će biti predstavljeni i melodijski i ritmički instrumenti porodice udaraljki, sa akcentom na Marimbu i literaturu pisanu za nju, komponovanu od strane kompozitora iz celog sveta (Grčka, Poljska, Mađarska, Rusija, Srbija,…). Primarni cilj ovog projekta jeste, pre svega, popularizacija udaračkih instrumenata u svojstvu solističkog izvođaštva i promocija dela pisanih za ove instrumente. U okviru projekta, biće korišćeni Marimba, Vibrafon i setovi kombinovanih udaraljki (doboš, bongosi, veliki bubanj,…).

Program:

„Asventuras“- Aleksej Gerasimez (Doboš)

„Strah“- Nebojša Jovan Živković (Set udaraljki)

„Ribonds B“- Janis Ksenakis (Set udaraljki)

„Suomineito“- Nebojša Jovan Živković (Vibrafon)

„Niflhajm“- Čaba Marjan Zoltan (Marimba)

„Pjuriti“- Tomaž Golinjski (Marimba)

„Ultimatum“- Nebojša Jovan Živković (Marimba)

Ceo muzički program u toku otvaranja Kaleidoskopa kulture pogledajte na ovom linku.

Projekat je deo nacionalnog konkursa za umetnike i umetnice „Umetnici. Sad!“, koji u okviru Kaleidoskopa kulture raspisuje Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

Od samog početka, realizaciji konkursa „Umetnici. Sad!“ podršku pruža IDEA koja posluje u okviru kompanije Mercator-S.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

02. сеп 2022.
Završen!

Vreme

20:30 - 21:30

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Organizator

Darko Karlečik