Od ideje do prototipa / Umetnost igre

U okviru konferencije „Umetnost igre” će biti organizovana radionica na temu „Od ideje do prototipa” koju će viditi Petar Gnip, 4. septembra od 18 do 19.30 časova u Distriktu, u objektu Radionica, lokal 10. Uz ograničeno vreme, resurse i zadatu temu, učesnici će uz pomoć voditelja radionice trebati da smisle i naprave fizički prototip igre (nalik na društvenu igru)

Uzrast: 12+ godina

Petar Gnip je programer sa dugogodišnjim iskustvom u gaming industriji uključujući i premijum i besplatne naslove. Trenutno radi na RPG igri za Steam sa par prijatelja.

Ja sam game developer sa dugogodišnjim iskustvom u industriji. Strastveni sam crtač, game designer, animator, pixel artista, programer, pisac, audio dizajner, i sve ostalo što dolazi sa titulom game developer-a. Iza sebe imam nekoliko naslova iz različitih sfera, žanrova i platformi. Prošle godine sam sa par prijateljla započeo svoj indie, steam projekat i to nam trenutno preokupira većinu vremena. Codex Mortis će biti jedinstvena turn-based combat igra prošarana narativom i menadžmentom, i moje je ostvarenje snova da radim na njoj.

 

Nakon radionice i otvaranja izložbe „Level 4 – Umetnost storytellinga” Vladimira Stoisavljevića, biće organizovana panel diskusija na temu „Video igre  početak interaktivnih filmova?”, na kojoj će govoriti Nikola Todorović iz Wonder dynamics studio i Manojlo Maravić iz AUNS-a i Adam Kovač iz kompanije 3 Lateral.

Konferencija „Umetnost igre” je izložba, priča, igra, doživljaj! Tokom četiri dana u toku otvaranja programskog luka Kaleidoskopa kultureod 1. do 4. septembra u zgradi Petica u Distriktu, posetioci će imati priliku da urone u svet umetnosti oko i u igrama, da zavire iza piksela svega onoga što svet gejminga čini toliko opčinjavajućim. Jer gejming nije samo igra kojom ispunjavamo vreme. Gejming je aktivna umetnost.

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Foto: Promo

The event is finished.

Oznake:

Datum

04. сеп 2022.
Završen!

Vreme

18:00 - 19:30

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад