Otelo

Baletska predstava u dva čina Otelo, biće izvedena 23. maja u 19 časova, na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta. Balet je zasnovan na istoimenom Šekspirovom delu, a muziku čine segmenti iz dela Vivaldija i Betovena.

Koreografiju, libreto i izbor muzike potpisuje Krunislav Simić. U autorskom timu su: koreografkinja Gordana Simić, scenograf Nikola Senković, kostimografkinja Mirjana Stojanović Maurič. Asistentkinja koreografa je Oksana Storožuk, repetitori su: Milan Lazić, Jelena Vukadinović i Boris Ladičorbić. Učestvuju solisti i ansambl Baleta.

Tragičnom ljubavlju tamnoputog generala Otela i Dezdemone, kompleksnošću međuljudskih odnosa i Jagovom manipulativnošću, naglašene su šekspirovske teme o ljubomori, prevari naivnosti, impulsivnosti, ratu i ubistvu. Balet SNP-a prvi put će postaviti na scenu Otela, s obzirom na to da su libreto i izbor muzike drugačiji, inovirani u odnosu na Otela koji je poslednji put izvođen u SNP-u 1973, na muziku Borisa Blahera, po libretu Eriha Hanka i u koreografiji i režiji dr Henrika Nojbauera.

 • 00

  dana

 • 00

  sati

 • 00

  minuta

 • 00

  sekundi

Datum

23. мај 2024.

Vreme

19:00

Lokacija

Srpsko narodno pozorište
Позоришни трг 1, Нови Сад
Kategorija