Otvaranje izložbe dečijih radova Odrastanje u gradu kulture

Otvaranje izložbe dečijih radova Odrastanje u Gradu kulture, nastale kao rezultat edukativnog programa za decu Moj Grad, Novosadske umetničke priče, održaće se 7. maja u Galeriji Matice Srpske.  Izložba će svečano biti otvorena u 13 časova u Velikoj sali Sava Tekelija u prizemlju.  Samom otvaranju izložbe predhodiće dva koncerta klasične muzike za bebe i decu u 11.30 i 12.30 časova u Parku skluptura ispred galerije. Na otvaranju će se pristutnima  obratiti dr Tijana Palkovljević Bugarski , upravnica Galerije Matice Srpske i Dalibor Rožić, član gradskog veća za kulturu. U izložbi će moći da užvaju svi Novosađani od 7. maja do 19. juna.

Skoro hiljadu mališana predškolskog uzrata je crtežom i slikama prikazalo znamenite ličnosti Novog Sada. U izložbi su učestvovala deca iz vrtića Predškolske ustanove Radosno detinjstvo: Novosađanče, Vilenjak, Guliver, Vendi, Veverica, Veseli vrtić, Bubamara, Čarolija, Lasta Čenej, Maslačak, Kolibri i Veseli vozić, mališani iz privatnih vrtića: Maštolend, Speak Up, Duga, Madagaskar, Dreamland, Bambino, Sunđer Bob i Patrik, Delfin, Zemlja čuda, Kermit i Familija, kao i učenici osnovnih škola: Miloš Crnjanski, Đura Daničić i Žarko Zrenjanin.

Izložba se održava u okviru programskog luka Budućnost Evrope Evropske prestonice kulture, a podržana je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Gradske uprave za kulturu, kao i Fondacije Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

The event is finished.

Datum

07. мај 2022.
Završen!

Vreme

13:00 - 20:00
Kategorija