Instalacija Pomeraj u kodu

Otvaranje izložbe / Pomeraj u kodu

U nedelji vizuelne umetnosti programskog luka Kaleidoskop kulture, imaćemo priliku da vidimo izložbu Pomeraj u kôdu, u Distriktu u objektu Radionica, koja će biti postavljena od 1. do 9. septembra. Otvaranje izložbe zakazano je za 1. septembar u 19 časova.

Projekat Pomeraj u kôdu je koncipiran u istraživanju minimalnih pokreta (kretanja) unutar kôda digitalnog zapisa i baziran je na istraživanju slike digitalnih medija – nove ekranske slike i simulacije u kojima su različiti prikazi na osnovu piksel i/ili vektorske slike. Tema u tehnološkom smislu je kôd kao simbol koji sugeriše na kretanje forme i oblika, zvuka, svetla, boje i kôd kojim se omogućava kretanje, akcija, interakcija, pretvaranje jednog oblika komunikacije u drugi. Različitim tehnološkim i medijskim procesima ovi pokreti su određeni pozadinskim osvetljenjem, ekranskim prikazom, koloritom, šumom i sl.

Istraživanje se odvija kroz timski rad autora učenika mlađe generacije u posmatranju, analizi i likovnim rešenjima percipiranih iz digitalne slike. Autor projekta i koncepta, rukovodilac projeka, organizator i koordinator je Goran Despotovski, koordinatorka projektnih aktivnosti i administatorka je Danica Bićanić, a saradnici su Bojan Novaković, Ana Vrtačnik i Vukašin Šoć.

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Foto: Milana Simić

Oznake:

Datum

01. sep 2022.
Završen!

Time

19:00 - 20:00

Lokacija

Radionica, Distrikt
Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad

Organizator

Akademija umetnosti u Novom Sadu
Internet adresa
http://en.akademija.uns.ac.rs/

Ostali organizatori

Galerija SULUV
Internet adresa
https://suluv.org/kontakt/
Galerija SULUV
Internet adresa
https://suluv.org/kontakt/
Galerija SULUV
Internet adresa
https://suluv.org/kontakt/
X