umetnički prikaz problematike 21.veka na jarbolima postavljenim u parku

Otvaranje izložbe / Quo Vadis Mundi?

Izložba „Quo Vadis Mundi?” u organizaciji Galerije „Bel Art“ će biti otvorena 25. septembra u 19.30 časova i biće postavljena do 25. novembra, u okviru programskog luka Kaleidoskop kulture. Ova jedinstvena „galerija na otvorenom” smeštena je na Subinom platou u Limanskom parku, na raskrsnici ulica Narodnog fronta i Bulevara oslobođenja, u neposrednoj blizini  Mosta slobode i Kreativnog distrikta.

Na 49 jarbola visine 8 metara postavljaju se autorske izložbe umetničkih zastava. Mogućnost sagledavanja izložbi umetničkih zastava sa distance, ali i kretanje između jarbola, ispod zastava, prolaznicima nudi jedinstveni umetnički ambijent  i neočekivani dijalog/susret sa umetničkim delom.

Na izložbi pod nazivom „Quo Vadis Mundi?”, odabrani umetnici  će na svojim zastavama manifestovati vlastite reakcije na aktuelno stanje sveta koje sve više prepoznajemo kao kulminativni period liberalnog kapitalizma u kome je na delu nemilosrdna upotreba čoveka.

U projektu će učestvovati predstavnici aktuelnih umetničkih tendencija u zemljama podunavskog makro regiona (Nemačka, Austrija, Slovačka, Mađarska, Hrvatska, Srbija, Rumunija, Bugarska, Moldavija, Ukrajina, Češka, Slovenija, BiH, Crna Gora).

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Foto: Promo, Bel Art

Oznake:

Datum

25. сеп 2022.
Završen!

Vreme

19:30 - 20:00

Lokacija

Subin plato u Limanskom parku
Limanski park, Булевар деспота Стефана, Нови Сад

Organizator

Galerija „Bel Art”
Internet adresa
https://belart.rs/

Ostali organizatori

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije
Internet adresa
https://ugzins.rs/
Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije
Internet adresa
https://ugzins.rs/
Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije
Internet adresa
https://ugzins.rs/