Izložba slika Ene Kerkez i Filipa Najdanovića

Zajednička izložba slika studenata novosadske Akademije umetnosti Ene Kerkez i Filipa Najdanovića otvorena je od 17. do 27. maja u galeriji SKCNS Fabrike. Postavku možete pogledati svakog radnog dana od 10 do 19 časova.

Ena Kerkez rođena je 1987. u Zrenjaninu, a živi i slika u Novom Sadu. Njena rana interesovanja su uključivala crtanje. Umesto toga, gradila je karijeru diplomiranog pravnika, koju 2021. godine stavlja po strani da bi upisala Akademiju umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Bosiljke Zirojevć Lečić. Za sada slika i eksperimentiše sa različitim materijalima i tehnikama. Učestvovala je na završnoj izložbi studenata prve godine slikarstva Akademije umetnosti u Novom Sadu 2022. godine. Predstavljala je AUNS na Bijenalu studentskog crteža Srbije 2022. i 2023. godine.

Filip Najdanović rođen je 2001. godine i odrastao je u Šidu. Završio je srednju umetničku školu “Bogdan Šuput” na odseku za grafički dizajn. Trenutno je student na drugoj godini slikarstva na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Od 2022. aktivno učestvuje na brojnim grupnim izložbama u zemlji. U svom dosadašnjem radu istražuje temu i motive figuracije. Posvećuje se studijskoj anatomiji, kao i karakteru likova, a u portretima obraća pažnju na psihološka stanja. Najveću pažnju posvećuje slici u kojoj se trenutno pronalazi, ali pored toga istražuje dokumentarnu fotografiju, kao i ilustraciju.

The event is finished.

Oznake:

Datum

23. мај 2023.
Završen!

Vreme

10:00

Lokacija

Studentski kulturni centar Fabrika
Bulevar despota Stefana 5, Нови Сад
Kategorija