mir i pravo

Otvaranje konferencije / Mir i pravo

Otvaranje konferencije „Mir i pravo” biće održano 24. juna u Rektoratu Univerziteta Novog Sada u 9 časova.

Konferenciju će otvoriti dekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu, prof. dr Branislav Ristivojević. Učesnike će pozdraviti i prof. dr Dejan Madić, rektor Univerziteta u Novom Sadu, gospodin Danijel Mozeni (Daniel Mohseni), drugi sekretar i politički savetnik ambasadora Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji, gospodina Tomasa Šiba, prof. dr Florijan J. Švajgert (Florian J. Schweigert), potpredsednik Univerziteta u Potsdamu zadužen za međunarodne poslove i finansije, prof. dr Tamaš Antal (Tamás Antal), prodekan Fakulteta pravnih i političkih nauka u Segedinu, Nela Milišić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost i mr Darko Tadić, predsednik Apelacionog suda u Novom Sadu.

Internacionalna konferencija i tribina o istoriji mirovnih sporazuma (od Karlovačkog mirovnog sporazuma do Dejtona) „Mir i pravo“ održaće se od 23. do 25. juna u sklopu programa Tvrđava mira. 

Multidisciplinarna konferencija „Mir i pravo – Evropski mirovni sporazumi u širem društvenom kontekstu” predstavlja okvir za institucionalizovanje i podizanje na viši nivo saradnje, s jedne strane, tri pravna fakulteta uključena u ovaj projekat iz tri evropska grada: Novog Sada, Potsdama i Segedina i s druge strane, naučne radnike drugih društvenih i humanističkih nauka čiji predmet uključuje i mirovnu tematiku. 

Foto: Promo

Oznake:

Datum

24. јун 2022.
Završen!

Vreme

09:00

Lokacija

Hol Rektorata Univerziteta u Novom Sadu
Rektorat UNS, Dr. Zoran, Др Зорана Ђинђића, Нови Сад