Peki Pele / Zastave budućnosti

Peki Pele održaće koncert u Kreativnom distriktu na Sceni 1, 30. aprila, u okviru trodnevnog rogađaja Zastave budućnosti.

Peki Pele muzikom je počeo da se bavi još u inkubatoru, ali sa namerom ozbiljnog izdavanja započinje 2015. godine. Svoj prvi samostalni rad realizirao u 2020. godini. Pekijev Prvi Bend, Mornar & Blitva, ipak je zvučao bliže Limp Bizkitu. Nakon što su članovi Mornara & Blitve izgubili interes za celodnevne jam sessione, Peki je odlučio kako bi bilo najbolje da sve uradi sam.

Kombinirajući plesni pop sa pank estetikom i kućnom produkcijom, Peki dobija autsajdersku nalepnicu. U jednoj se stvari doduše slažu – uz Pekijeve pesme je nemoguće stajati prekrštenih ruku.

Svoj prvi EP, koji nosi ime „Deguté”, napravio je u periodu od 2017. do 2020. godine, često odbacujući sasvim dobre pjesme udvostručavajući trud kako bi se na njemu našle samo crème de la crème, best of the best, najbolje od najboljih. „Deguté“ svoju vrednost nosi u optimističnom, radosnom pogledu na život, iako uključuje litre i litre lepljivog znoja lučenog plesanjem ili bilo kojim drugim metodama pražnjenja.

Ime „Deguté” je na svoj način kao Yin i Yang, nešto odvratno upakovano u najromantičniji jezik na svetu – francuski. Svojevrsni omaž estetici ružnoće, Peki poručuje da uvek tražimo ono lepo u ružnome, ali i ružno u lepome. Tematski se „Deguté” na površini može činiti čudnim, no zapravo se na kraju svodi na ljubav – prema sebi, drugima i životu. „Deguté“ je jednostavna mantra veličanja malih stvari poput plesanja i celodnevnog kafenisanja.

Filozofija „Degutéa“ protivi se planovima za budućnost, „Deguté“ se živi iz dana u dan, ali ono čemu se Peki može nadati je kako će ubuduće svoj znoj deliti sa publikom uživo plešući čitavu noć.

Detalje o ostalim programima, koncertimaradionicama, plesnim i cirkuskim performansima, revijama i izložbama, koji se održavaju 30. aprila u Kreativnom distriktu, u okviru trodnevnog programa „Zastave budućnosti”, pogledajte na ovom linku.

Podršku programu „Zastave budućnosti” pružili su: IDEA, DDOR, i A1 Srbija.

The event is finished.

Oznake:

Datum

30. апр 2022.
Završen!

Vreme

20:00 - 21:00

Lokacija

Scena 1, Distrikt
Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/