porto morto

Porto Morto / Zastave budućnosti

Hrvatski bend Porto Morto održaće svoj nastup 30. aprila u 22 časa, na Sceni 3 u Kreativnom distriktu, kao deo programske celine Zastave budućnosti.

Porto Morto sve je jače ime na regionalnoj muzičkoj sceni, a iza imena krije se sedmerac čiji je muzički smer teško definisati, ali kada bismo to pokušali mogli bismo reći da se temelji na mešavini progresivnog popa, art rocka i indie elektronike.

Porto Morto jedno je od najvećih iznenađenja u poslednje vrieme što se hrvatske muzičke scene tiče. Fantastično prihvaćen album „Portofon” (2019.), s kojeg na prvu osvaja saradnja sa Darkom Rundekom na singlu „Hodaj”, obezbedio im je tri nominacije za Porin. Prepoznatljivost grade i po naglašenom vizuelnom izrazu koji je u detalje razrađen u videospotovima i na pozornici. Novim albumom „PORTOPOP” najavljuju novi zvuk, novi scenski identitet, ali i novu eru svoje karijere.

PORTOPOP je najavljen svežim singlovima „Čekam ih”, „Vrijeme za čilanje” i „Fatamorgana” koji su popraćeni odličnim spotovima snimljenim u vlastitoj produkciji. Album je proglašen jednim od najboljih regionalnih albuma u 2021. od strane više portala i kritičara.

Članovi benda su Roko Crnić (glas, bas gitara), Hrvoje Klemenčić (klavijature, glas), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marijan Uroić (udaraljke), Antun Aleksa (trombon, glas) i Marin Živković (saksofon).

 

Detalje o ostalim programima, koncertimaradionicama, plesnim i cirkuskim performansima, revijama i izložbama, koji se održavaju 30. aprila u Kreativnom distriktu, u okviru trodnevnog programa „Zastave budućnosti”, pogledajte na ovom linku.

Foto: Promo

Podršku programu „Zastave budućnosti” pružili su: IDEA, DDOR, i A1 Srbija.

Oznake:

Datum

30. апр 2022.
Završen!

Vreme

22:00 - 23:00

Lokacija

Scena 3, Distrikt
Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/