fashion week

Povezivanje kroz modu / 30. april

Modna revija pobedničkih rešenja u okviru javnog konkursa Nacionalne komore za modu Srbije „Povezivanje kroz modu” održaće se 29. i 30. aprila u SKCNS Fabrici, u okviru programske celine „Zastave budućnosti”.

Nacionalna komora za modu Srbije kroz projekat „Povezivanje kroz modu” promoviše mlade dizajnere i dizajnerke iz Novog Sada, Srbije i Evrope sa ciljem edukovanja i motivisanja promene ponašanja i kreiranja pozitivnog uticaja mode na današnje društvo i budućnost naše planete.

Projekat obuhvata javne pozive za Nacionalni konkurs za studente i studentkinje, kao i mlade dizajnere i dizajnerke, Evropski konkurs za studente i studentkinje i mlade dizajnere i dizajnerke i konkurs za najbolje kreacije inspirisane pozitivnim uticajem mode na zaštitu životne sredine.

Edukativni deo projekta pruža mladim ljudima nova znanja i veštine koje doprinose razvoju kulturnog i kreativnog sektora i podstiču proaktivan pristup mladih u rešavanju društvenih i ekoloških problema.  

Agenda programa za subotu 30. aprila: 

U 13 časova Seminar/Radionica: „Mladi lavovi u džungli”, na temu marketinga i komunikacija,

Koliko se modni marketing promenio u digitalnoj eri? Šta danas uopšte znači dobar modni marketing? Da li je to prvenstveno uspešna saradnja sa influenserima, direktni marketing, klasična modna kampanja ili pametno osmišljen i realizovan modni event? Da li se isplati ići prečicom ili je ipak bolje odabrati „put od hiljadu milja”? Najzad, odakle uopšte da krenu mladi dizajnerski lavovi, koji su svom modnom rukopisu tek počeli da daju obrise brenda? Ovo su samo neke od dilema na koje će svoje stavove izneti marketing stručnjaci, poznavaoci marketinga u modi i modni eksperti.

U 18.30 časova Izložba pobedničkih skica,

U 19 časova Pobednici Ecolution takmičenja

 1. Emilija Zdravković
 2. Veronika Petrova
 3. Ana Matić
 4. Timur Tursunkulov
 5. Aleksandra Grubačević,
 6. Bojana Krivokapić,
 7. Jovana Vujošević,
 8. Jelena Zejak,
 9. Ana Raičević,
 10. Antonija Đokić,
 11. Tijana Milošević & Božana Barjaktarović

Pobednici nacionalnog takmičenja:

 1. Nenad Pavlović
 2. Lena Antić
 3. Aleksandar Latinović
 4. Sofija Krsmanović
 5. Martina Malobović
 6. Maša Krstić
 7. Jovana Pantić
 8. Lena Matić
 9. Stana Mladenović
 10. Sanja Janković

U 21 čas Žiri veče: Najbolji mladi talenat Nacionalnog takmičenja modnih talenata koji će osvojiti modnu prezentaciju na Serbia Fashion Week-u Novi Sad 2023. Najbolji mladi talenat Ecolution takmičenja koji će osvojiti modnu prezentaciju na Mad Mood Milano Fashion Week-u.

Članovi žirija: Svetlana Horvat – predsednica Serbia Fashion Week-a & Defile a Paris, gospodin Donald Potard – bivši izvršni direktor Jean-Paul Gaultier Haute Couture House, gospodin Rocco Leo Gaglioti – predsednik mreže FNL i izvršni direktor Međunarodne digitalne nedelje mode, gospodin Emerik Fransoa – francuski dizajner visoke mode, gospođa Marijana Mičeli – predsednica Mad Mood Milan Fashion Week-a.

U 22 časa SFW žurka.

Detalje o ostalim programima, koncertimaradionicama, plesnim i cirkuskim performansima i izložbama, koji se održavaju 30. aprila u Kreativnom distriktu, u okviru trodnevnog programa „Zastave budućnosti”, pogledajte na ovom linku.

Podršku programu „Zastave budućnosti” pružili su: IDEA, DDOR, i A1 Srbija.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

30. апр 2022.
Završen!

Vreme

13:00 - 22:00

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Organizator

Nacionalna komora za modu