Predavanje: Pariz kao kolevka mode i neprolazna inspiracija umetnika

Predavanje „Pariz kao kolevka mode i neprolazna inspiracija umetnika”, koje će održati modna dizajnerka Zaga KalMar, biće upriličeno u petak, 17. maja u Galeriji Matice srpske, sa početkom u 19 časova. Predavanje se održava kao prateći program aktuelne izložbe „Inspirisani Francuskom”.

Modni uticaj današnjih modnih prestonica poput Milana, Njujorka i Londona niko ne spori, ali istorijska činjenica je da je Pariz kolevka visoke mode i umetnosti kroz vekove, i da odeća koju danas nosimo, čak i ako nije dizajnirana i proizvedena u Francuskoj ima neraskidive veze sa njom. Pariz je inspiracija današnjim dizajnerima zbog nesvakidašnjeg spoja tradicije, kulturne baštine i avangarde koju kombinuje sa multikulturalnošću i svežinom metropole, pomerajući granice kreativnosti i inovativnosti.

O svojoj inspiraciji Parizom koju koristi u kreiranju modnih kolekcija, pričaće nam modna dizajnerka Zaga KalMar, osnivačica modnog brenda ZAGA. Vizuelni identitet brenda inspirisan je snažnim ličnostima koje su ostavile značajno kulturno nasleđe u svetu umetnosti, nauke i književnosti.

The event is finished.

Datum

17. мај 2024.
Završen!

Vreme

19:00

Lokacija

Galerija Matice srpske
Трг галерија 1, Нови Сад
Kategorija