Predstava Kiseonik

Predstava Kiseonik, master rad Sofije Mijatović, biće izvedena 8. juna u 20.30 u Srpskom narodnom pozorištu, na Kamernoj sceni.

Drama prati priču Saše i Saše, para koji se zaljubljuje na trgu u Moskvi. Ona zastupa i brani svet devojke iz Moskve, a on momka iz mesta Serpuhov iz provincije Rusije. Delo je pisano kao filozofska rasprava dve osobe koje se vole, ali im se porekla koja su i dalje uticala na formiranje njihove socijalne, verske i političke sfere i svesti o životu ne podudaraju.

Reč reditelja:
Ivan Viripajev je pred izvođenje jedne svoje predstave izjavio sledeće: ,,Zajedno sa glumcima zadovoljstvo nam je pozvati vas na naš – ne mogu da kažem predstavu, nego, pre će to biti jedan susret. Zadovoljstvo nam je, dakle, srdačno vas pozvati na susret, gde ćemo vam ispričati neke priče iz života ljudi. U stvarnosti ti ljudi nikada nisu postojali, ja sam ih izmislio. Ipak, želimo da saslušate te priče, jer su one vrlo lepe i dirljive, a osim toga, uvereni smo da je razgovor baš na takve teme u današnje vreme neobično važan”. Ja ne bih mnogo imala šta da dodam. Osim, naravno, predstave.

režija: Milja Mazarak
kompozitor: Nikola Dragović
scenograf: Erika Vujić
kostimograf: Biljana Grgur
scenski pokret: Igor Greksa
idejni saradnik: Emilija Veljanovski
Igraju
Ona: Sofija Mijatović
On: Miloš Lazarov

Ulaznice kupite na biletarnici Srpskog narodnog pozorišta.

The event is finished.

Datum

08. јун 2023.
Završen!

Vreme

20:30

Lokacija

Srpsko narodno pozorište
Позоришни трг 1, Нови Сад
Kategorija