Predstava Na unutrašnjem moru

Predstava Na unutrašnjem moru biće izvedena u četvrtak, 28. septembra, u 21 sat na Kamernoj sceni Srpskog narovnog pozorišta

Na unutrašnjem moru je drama koja spaja kapitalizam i nacizam sagledavajući kapitalizam ne samo kao uzrok ili posledicu nacizma nego kao drugo ime za sličan totalitarni režim koji okupira ljudski um.
Dečak se sprema za ispit iz istorije. Njegova majka žuri na posao u supermarketu. Odjednom u njegovoj sobi se pojavljuje žena iz drugog vremena. Traži od Dečaka da ispriča priču koja će spasti njenu bebu od gasne komore. Dečak ne zna tu priču. Kako da je nađe?
Edvard Bond iz pisma rediteljki: „Ovo je drama o drami i o tome zašto smo mi dramska bića. Dečak ne zna magičnu priču zato što još uvek ne zna šta znači ljudskost. Može da ispriča verziju koja odgovara njegovom vremenu. Istorija još nije postala priča, ali Dečak je dokaz da je priča ispričiva (sic)“.
Na ovoj predstavi smo krenuli da radimo u momentu kada je svet bio u pandemiji i ratu.
Bond je napisao ovaj dramski tekst vođen pitanjem „Kakva priča može da se napiše na tenku?“

Produkciju predstave omogućili su Fakultet dramskih umetnosti, Novosadsko pozorište/Újvidéki Színház, Rekonstrukcija ženski fond i Šok zaDruga.

 

Više informacija pronađite na sajtu.

 • 00

  dana

 • 00

  sati

 • 00

  minuta

 • 00

  sekundi

Datum

28. sep 2023.

Vreme

21:00

Lokacija

Srpsko narodno pozorište
Позоришни трг 1, Нови Сад
Kategorija
X