Predstava Svlačenje

Komična predstava Svlačenje, biće izvedena 24. februara u Gradskoj koncertnoj dvorani, sa početkom u 20 časova.

Ulaznice.

Pozorišna predstava Svlačenje je komedija sa elementima melodrame, koja govori o tome koliko smo, svesno ili nesvesno postali robovi svog fizičkog izgleda. U komadu se radi o sredovečnoj ženi koja dolazi na totalni preobražaj u fensi salon kod egocentrične, samozaljubljene stiliskinje želeći da u potpunosti promeni svoj fizički izgled i podmladi se 20 godina.

Naizgled jednostavan, vrcav pozorišni komad, ustvari nas tera da se zamislimo nad sobom i možda postavimo prioritete. Mirjana Bobić Mojsilović i ovoga puta je pokazala da je nenadmašna u igri reči, britkom i satiričnom prevođenju realnosti u dopadljiv pozorišni komad, a na pitanje šta je važnije u životu materijalno ili duhovno bogatstvo ona kaže: Duh, svakako i na prvom mestu. Želju za materijalnim nikada ne možemo da zadovoljimo. To je đavolji ambis koji nikada ne možemo napuniti. Onaj ko je duhovno bogat, srećan je doveka!

Jelica Sretenović, u ulozi sredovečne žene koja želi da potpuno promeni svoj fizički izgled, kaže da ju je komadu privukao sjajan teks, odlična partnerka i želja da radi sa Mirjanom, a na pitanje šta misli o današnjem vremenu kada je fizički izgled postao primaran, kaže: Ovo je priča koja govori o dve Srbije, prvoj, materijalnoj, površnoj, i drugoj, duhovnoj, patrijahalnoj u kojoj se poštuju neke druge vrednosti. Sretenovićeva još dodaje da fizička lepota ne može sačuvati brak, vezu jer njih čine poštovanje, strpljenje i ljubav pre svega.

Ulogu modne stilistkinje, negativca u ovoj priči, odlično je iznela Katarina Žutić, koja nam je na vrlo zanimljiv način objasnila šta se to danas događa sa ženama, ali i muškarcima: I žene i muškarci danas trpe teror lepote i mladosti i pod tim pritiskom zaboravljaju na prave vrednosti. Danas je važno da je muškarac situiranm, da dobro zarađuje, a da žena mora da bude samo lepa. I posle ove predstave nam ostaje da se zamislimo, šta je to što nas zaista čini srećnim, materjalno ili duhovno bogatstvo.

The event is finished.

Datum

24. феб 2024.
Završen!

Vreme

20:00

Lokacija

Gradska koncertna dvorana
Bulevar cara Lazara 67, Нови Сад
Kategorija