Projekcija filma „Flagmakers“ povodom Dana nezavisnosti

Kratak dokumentarni film The Flagmakers nagrađivane rediteljke i producentkinje Sintije Vejd, biće prikazan 4. jula u Američkom kutku, od 18 časova, a povodom jednog od najvažnijih američkih praznika –  Dana nezavisnosti.

Glavna akterka ovog filma je Radica, žena koja je imigrirala iz Srbije pre više od 30 godina bežeći od posledica rata, kao i dugi imigranti, koji prave američke zastave u fabrici “Eder Flag” u Ouk Kriku. Film istražuje teškoće sa kojima se suočavaju zaposleni/e i postavlja pitanje značaja (američke) zastave u naciji i svetu koji se stalno menja.
Nakon projekcije filma uslediće diskusija na engleskom jeziku u formi časa konverzacije sa Gvin Kozma (Gwyn Kozma), službenicom za inostrane poslove pri konzularnom odeljenju Američke ambasade u Beogradu.
Gvin dolazi iz San Dijega, Kalifornija i Sijetla, Vašington. Diplomirala je na Univerzitetima Vašington i Kolumbija. Pre nego što se pridružila diplomatskoj službi, radila je u Evropskom centru za bezbednosne studije Džordža K. Maršala u Garmiš-Partenkirhenu, Nemačka. Takođe
je nekoliko godina služila u rezervnom sastavu vojske SAD. Gvin je takođe bila učiteljica, grafička dizajnerka, a radila je i u nacionalnim parkovima.

Trejler za film možete pogledati na sledećem linku „The Flagmakers“.

Prijave za ovaj program obavezne su putem sledećeg linka

The event is finished.

Datum

04. јул 2024.
Završen!

Vreme

18:00

Lokacija

Američki kutak
Кеј жртава рације 2b, Нови Сад
Kategorija