Promocija knjige „Uzgredne zabeleške“

Promocija knjige Nenada Glišića „Uzgredne zabeleške“ održaće se u ponedeljak 20. maja u 19 časova u klubu nove zgrade SKCNS-a, koja se nalazi u Ulici Vladimira Perića Valtera 5. Ulaz je besplatan.

Nenad Glišić rođen je 1972. godine u Kragujevcu. Već tri decenije je umetnički i društveno aktivan. U Studentskom kulturnom centru Kragujevac je urednik izdavaštva i književnog programa. „Uzgredne zabeleške“ su njegova petnaesta samostalna knjiga.
O knjizi:
„Uzgredne zabeleške“ Nenada Glišića, ponešto „konceptualna“ zbirka poezije, jedna je od retkih savremenih pesničkih knjiga koju bi mogli voleti i oni koji misle da poeziju ne vole. Podsetila me, dok sam je čitao, na Zbignjeva Herberta, mada ne mislim da se Glišić svesno naslanjao na „Gospodina Kogita“. Ima u njoj generalno nečeg od poetike vrhunske poljske poezije, ne najmanje u manjku straha da se o važnim temama progovori jasno i precizno, bez fraziranja. U nekim pesmama duhovit, u nekim lapidarno mudar, u nekim detinje zaigran, Glišić, međutim, kroz celu knjigu demonstrira da poezija može, u tek dva-tri stiha, haos sveta dovesti u estetski red kao oni čarobnjaci što u nekoliko sekundi savršeno slože Rubikovu kocku.
Muharem Bazdulj

 • 00

  dana

 • 00

  sati

 • 00

  minuta

 • 00

  sekundi

Datum

20. мај 2024.

Vreme

19:00
Kategorija