Public Serpents

Furiozni ska-kor bend Public Serpents iz Njudžersija nastupiće u nedelju 12. maja u SKCNS Fabrici, sa početkom u 21 čas. Uz njih će nastupiti i garažni pankrok bend iz Kosovske Mitrovice, Hosenfefer, i mladi novosadski pank bend Wrishlas. Ulaznice za ovaj koncert prodavaće se na biletarnici Fabrike na dan koncerta po ceni od 600 dinara.   

Biletarnica i vrata Fabrike otvaraju se u 20 časova, a koncert će početi u 21 čas.

Public Serpents je furiozni ska-kor bend iz Njudžersija (SAD), koji se pojavio na sceni 2008. godine sa debi albumom “The Feeding Of The Fortune 5000”. Predvodi ga Skvert Gan, bubnjar njujorškog pank sastava Choking Victim. Nakon tog izdanja, objavili su dva split EP-ja sa Upper Down i Escape From The Zoo koji su pokupili sjajne kritike, a prošle godine i drugi dugosvirajući album “The Bully Puppet”.

Public Serpents je do sada delio binu sa brojnim velikim imenima uključujući Rancid, Suicide Machines, Voodoo Glow Skulls, Hot Water Music, The Mazingers i mnogim drugima, a nastupili su i na festivalima Pod Parou (Češka), SBÄM Festival (Austrija), Brackrock (Belgija), Rebellion Festival i Boom Town Fair (Engleska).

Dve velike DIY evropske turneje su iza njih kao i nebrojeno koncerata po američkom kontinentu. Pre nego što na jesen ponovo uđu u studio, bend od početka aprila ponovo je u Evropi, a odsviraće i nekoliko koncerata u Srbiji.

Hosenfefer, naši dragi prijatelji iz Kosovske Mitrovice koji nesmanjenom žestinom cepaju sirovi garažni pankrok više od dve i po decenije, posle dugo godina vraćaju se u Novi Sad. Nekada su u našem gradu uživali kultni status i bili rame uz rame sa Korozijom, Dogzima i DMT-om. Sada dolaze dobrim povodom. Naime, SKC Novi Sad, koji je u prošlosti u dva navrata objavljivao njihove split albume sa “sajd projektom” Psychosonic Boris and the Hosenfefer, ponovo je izbacio kompilacijski CD “Internal Fixation” na kojem se nalaze materijali mitrovačkih bendova objavljeni na split singlovima sa američkim sastavima Pat Todd & The Rankoutsiders i Guerrilla Teens. Dakle, na koncertu u Fabrici, Hosenfefer će promovisati svoja najnovija CD i vinilna izdanja.

Čast da otvore veče pripada najmlađima, bendu Wrishlas, koji se vraća na mesto na kojem je debitovao na sceni pre nepunih godinu dana. U međuvremenu Tadija, Neca i Neba, odsvirali su zavidan broj nastupa po Srbiji, a prošlog meseca debitovali su i diskografski sa tri pesme koje su se našle na regionalnoj CD kompilaciji “Preko zidina” koji je objavljen uz aktuelni broj fanzina Out Of The Darkness.

The event is finished.

Oznake:

Datum

12. мај 2024.
Završen!

Vreme

21:00

Lokacija

Studentski kulturni centar Fabrika
Bulevar despota Stefana 5, Нови Сад
Kategorija