Putevima niti

Izložba „Putevima niti”, koja se realizuje u okviru programskog luka Seobe, biće otvorena 10. februara u 19 časova u galeriji Ustanove za kulturu i obrazovanje Kulturni centar „Mladost” u Futogu i trajaće do 10. marta.

Ideja za projekat „Putevima niti”, koji će biti realizovan u okviru programskog luka Seobe, proistekla je iz dosadašnjih iskustava u realizaciji Festivala narodne nošnje, nakita i oglavlja „Biserna grana”. Kroz fokus stavljen na očuvanje narodne nošnje, tim iz Kulturnog centra „Mladost” iz Futoga pokušaće da ukaže na značaj raznolikog folklornog nasleđa u cilju kreiranja novih formi kulture i stvaranja pozitivnog okruženja za delovanje na polju očuvanja kulturnog nasleđa i interkulturne osetljivosti.

Pored izložbe fotografija narodnih nošnji, programi uključuju seminar namenjen stručnoj i zainteresovanoj javnosti, azbuku nošnje – radionicu namenjenu najmlađima, muzičko-scenski program, reviju nošnji i koncert izvornih pevačkih grupa, solista i instrumentalista.

Seminar „Nošnja kao ogledalo identiteta – slično i različito” biće održan 5. februara u Istorijskom arhivu grada Novog Sada u 10 sati.

Svi zainteresovani mogu 5. i 6. februara da pogledaju i reviju narodnih nošnji od 19 časova, takođe u Istorijskom arhivu grada Novog Sada.

 

Foto: Srđan Doroški

Oznake:

Datum

25. феб 2022.
Završen!

Vreme

19:00

Lokacija

Ustanova za kulturu i obrazovanje Kulturni centar „Mladost” Futog
Цара Лазара 42, Футог

Other Locations