Radionica: Zvona i praporce braćo moja, ne knjige

Interaktivna radionica komponovanja elektronske muzike upotrebom uređaja, igračaka i pronađenih zvukova, održaće se u RKC Matka, 19. maja od 15 do 19 časova.
Princip interaktivnosti na radionici ogledaće se u aktivnom učešću svih polaznika u kreiranju zvučnog sadržaja na licu mesta. Polaznici su dobrodošli da na radionicu donesu „zvukalo“ bilo kakvog tipa od kuće. „Zvukalo“ može biti muzički instrument (bilo akustičan, bilo elektronski, bio to profesionalni instrument ili igračka za decu) ili bilo kakav uređaj ili objekat koji ispušta nekakav interesantan zvuk.
U slučaju onih koji donose svoj električni instrument, sva propratna oprema (kablaža i a/d konverter) biće na licu mesta dostupni.
Tokom radionice predavač će voditi polaznike kroz proces, ali takođe i aktivno učestvovati u procesu sa svojim „zvukalima“. Teme koje će radionica pokrivati biće: kompozicioni proces, usnimavanje, nasnimavanje i miksovanje elektronske muzike, upotreba uređaja za uzorkovanje i sekvenciranje zvukova (sempleri i sekvenceri), kao i elementarne mikrofonske tehnike.
Vođa radionice Matija Anđelković, asistent za oblast Snimanje zvuka i tonska režija, na Fakultetu muzičkih umetnosti.
Broj učesnika je ograničen na 10 osoba.
Prijave možete obaviti na mishmeshjazzfest@gmail.com najkasnije do 16.5.
 • 00

  dana

 • 00

  sati

 • 00

  minuta

 • 00

  sekundi

Datum

19. мај 2024.

Vreme

15:00 - 19:00

Lokacija

Rusinski kulturni centar „Matka”
Jovana Subotića 8
Kategorija