Radovi na papiru

U petak, 24. maja sa početkom u 19.00 časova u Američkom kutku Novi Sad biće otvorena izložba Dušana Stošića pod nazivom Radovi na papiru.

Radovi predstavljeni na ovoj izložbi deo su tekućeg ciklusa na kojem umetnik radi od 2015. godine. Nastali su kombinovanjem različitih materijala na papiru (papir, olovke i flomasteri, akrilna boja, gvaš, lepak, sprej, karton, lepljive trake, ostaci i tragovi svakodevih proizvoda koje koristimo). Inspirisan savremenom kulturom, vizuelnom komunikacijom, medijima i digitalnim sadržajima, relacijama, i urbanim kontekstim, umetnik primenjuje kolaž kao tehniku koja najbliže određuje ideju i karakter radova u konceptualnom i u tehničkom smislu. Svestan izbor ograničenja u materijalu, tehnici i dimenzijama radova je, opet, vrsta „kolaža“: odnos između unutrašnje motivacije (potreba za komunikacijom, crtanjem, izrazom, bavljenjem umetnošću) i spoljašnih uticaja (kulturološki, materijalni i dr.) Ipak, ovi radovi nisu samo kolaži, to su i crteži i objekti … radovi na papiru kao vizuelna komunikacija i iskustvo zasićeno preklapanjima, šumovima, humorom, apsurdima, otporom. Dinamični tragovi malih slučajnih ili programiranih relacija, umetnički radovi koji stvaraju prostor za komunikaciju.

Dušan Stošić (1977.) rođen je u Vranju a diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2004, odsek skulptura, u klasi profesora Gordane Kaljalović.
Izložba će trajati od 24.maja do 10. juna, a zainteresovani je mogu pogledati svakog radnog dana u periodu od 10 do 20 časova.

The event is finished.

Datum

10. јун 2024.
Završen!

Vreme

10:00 - 20:00

Lokacija

Američki kutak
Кеј жртава рације 2b, Нови Сад
Kategorija