Rano učenje jezika preko bajki

U Kulturnoj stanici Mlin, u okviru programskog luka Budućnost Evrope, klaster Bajke budućnosti, od 9. do 13. maja biće održane radionice pod nazivom „Rano učenje jezika preko bajki“.

Mojca Stubelj, umetnica iz Nove Gorice iz Slovenije, održaće 5 radionica za decu osnovno školskog uzrasta. Radionice se održavaju na više jezika: engleskom, srpskom, slovenačkom.

U ponedeljak 9. maja biće održana radionica na engleskom i srpskom jeziku po autorskoj knjizi „The secret of happiness” (Tajna sreće). Radionica ukjučuje društvenu igru pamćenja, dijalog, izradu mind-mapa, a osnovna tema radionice su radost i sreća .

U utorak, 10. maja, tema dvojezične radionice na srpskom i engleskom biće prihvatanje sebe, a radionica se realizuje po autorskoj knjizi „The fairytale of Luna: How a small pony became big? ”. U okviru programa biće održana i kratka lutkarsku predstavu, igre pamćenja i učenja reči preko igre .

Sreda, 11. maja, rezervisana je za još jednu radionicu na engleskom i srpskom jeziku po autorskoj knjizi „ALOHA KAIMANA”, a deca će kroz jezičke igre „Volimo more – idemo na more – čuvamo more” učiti o očuvanju prirode .

U četvrtak 12. maja  će na osnovu autorske knjige „My Dog”  biti održana radionica na kojoj će deca otkriti zašto je život lepši u društvu psa .

Poslednjeg dana programa u petak 13. maja autorka će održati radionicu koja predstavlja spoj umetnosti, nauke i tehnologije na temu emocija i nosljive tehnologije „Kresnička čustev” (Emotion firefly). Autorka je radionicu razvila sa 3 koleginice u okviru „konS projketa” koji je finansiran iz Slovenačkog ministarstva kulture.

 Mojca Subelj 7 godina piše i izdaje knjige za decu za rano učenje jezika. Izdala je četiri knjige sa više jezika, koji su paralelno postavljeni u knjgama.  U jednu od knjiga je uključila i srpski jezik, to je personalizovana dvojezička knjiga, u kojoj čitalac može izabrati dva jezika po svom izboru i glavni lik priče. Na osnovu autorske knjige „The fairytale of Luna” napravila je i lutkarsku predstavu, koja je pre korone gostovala širom Slovenije. Pored toga vodi mnogobrojne radionice na području učenja jezika za decu raznih uzrasta po Sloveniji. Svake godine organizuje jezički kamp za decu do 15 godina u Trenti pored Bovca. U Xcentu u ulozi mentora vodi radionice i asistira na radionicama na preseku umetnosti, nauke i tehnologije. Ove godine je postavila festival linGOcultura. Imali su trodnevni program i promovisali kulturu italijanskog, slovenačkog. engleskog i španskog jezika.

Oznake:

Datum

11. maj 2022.
Završen!

Time

10:00 - 11:00

Lokacija

Kulturna stanica Mlin
Radnička 20, Нови Сад
Internet adresa
https://mlin.kulturnestanice.rs/

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” kroz program Umetnik u gostima
Internet adresa
https://novisad2022.rs/

Ostali organizatori

Novosadski dečji kulturni centar
Internet adresa
https://nsdkc.rs/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.