ROctet

Oktet gudača „ROctet” održaće koncert u okviru programskom luka „Seobe 24. februara u Gradskoj koncertnoj dvorani. Koncert počinje u 20 časova, a publika će moći da čuje dela N. Afanasjeva, K. Mićansa i F. Mendelsona.

ROctet je oktet gudača iz Holandije koji je nastao 2016. godine. Sastavljen od vodećih gudača Radio filharmonije, ovaj energični ansambl održao je mnoge blistave koncerte u raznim serijama koncerata i nastupao uživo na radiju i TV-u. Njihov debitantski CD „Housewarming” izdala je izdavačka kuća Challenge Records International.

Ovaj CD je dobio zapaženu pažnju vodećih holandskih medija. Dve radio stanice u Holandiji su ga proglasile Albumom nedelje, a dobio je i recenziju sa 5 zvezdica u novinama TROUW. U januarskom izdanju 2020., intervju sa ROctetom pojavio se u istaknutom časopisu klasične muzike Luister, gde je ubrzo nakon toga CD dobio recenziju sa 10 zvezdica. Sa divnim kritikama koje su se pojavile u francuskom Diapasonu i časopisu American Music Guide, ROctet nije prošao nezapaženo ni u stranoj štampi, tako da je tradicija ove divne gudačke formacije ostala živa.

Članovi ansambla: Joris van Rijn (violina), Dimiter Tchernookov (violina), Julija Hartig (violina), Emi Ohi Resnick (violina), Francien Schatborn (viola), Frank Brakkee (viola), Eveline Kraayenhof (violončelo), Anneke Janssen (violončelo).

Ulaz na koncert je slobodan.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

24. феб 2022.
Završen!

Vreme

20:00

Lokacija

Gradska koncertna dvorana
Bulevar cara Lazara 67, Нови Сад

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/