Centar tamburaške kulture, na slici je muškarac koji svira gitaru, krupan kadar

Rogalj / Novi Sad

Projekat „Rogalj“ biće održan u okviru programske celine Bajke budućnosti, 7. maja u Arhivu Vojvodine. Nakon toga, Rogalj će biti održan i 8. maja u Kaću i 14. maja u Kovilju.

Nastupaju: Tamburaški orkestar Saveza Srba iz Rumunije (Temišvar), Folklorni ansambl „Vila“ SKUD „Železničar“ Novi Sad i KUD „Svetozar Markovic“ Novi Sad.

Događaj će prikazati tamburaške tradicije u različitim oblicima (tradicionalne vokalno-instrumentalne numere i savremene kompozicije prilagođene tamburaškim instrumentima), prikaz tradicionalnih, zaboravljenih, dečijih igara zabavnog karaktera (sportsko takmičarski karakter), tradicionalne narodne igre (prikazane u savremenom ruhu u vidu igranke), promociju domaćih proizvoda i rukotvorina, i izložba likovnih i literarnih radova učenika škole na temu Rogalj.

Rogalj je reč koju smo možda zaboravili, možda je nikada nismo znali, a možda je i iznova učimo.

Rogalj je mesto okupljanja, sastajališta mladih (na selu), uglavnom na raskršćima i uočljivim mestima. Na roglju je najčešća aktivnost bila igranka, namenjena mladima, sa ciljem socijalizacije, upoznavanja momaka i devojaka.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

07. мај 2022.
Završen!

Vreme

16:00 - 17:30

Lokacija

Archives of Vojvodina

Other Locations

Organizator

Centar tamburaške kulture