romskim putevima performans

Romskim putevima / Sremski Karlovci

Projekat Romskim putevima spada u programsku celinu Seobe duša i uključuje digitalni katalog koji prikazuje narodne nošnje Roma Vojvodine a koji će uz reviju nošnji i prikaz narodnih igara i pesama Roma na pravi način predstaviti nasleđe ovog naroda. Biće prezentovan 12. marta u Sremskim Karlovcima.

U okviru programa biće predstavljen i novi aranžman pesme „Đelem, đelem”, kao i „Habaneraiz opere Karmen, koju će izvesti operska pevačica Danijela Đorđević uz pratnju korepetitora Julije Bal.

Plesna škola Master dance predstaviće ruskoromsku koreografiju  i koreografiju Alegria inspirisanu španskoromskom tradicijom koju će sa njima izvesti Ivana Nikić. 

Imaćemo priliku da slušamo violinski nastup koji izvodi Gloria Milošević, zatim predavanje o putovanju i traganju španskih roma i razvoju flamenka koje će održati predavač dr Maja Vukadinović i na kraju, mini koncert grupe La sed gitana

Projekat Romskim putevima će biti prezentovan i 13. marta u Kulturnoj stanici Barka, kao deo programske celine Seobe

Organizator projekta, romsko udruženje „Karlovačke zore” je nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija, koja svoju aktivnost usmerava naročito na edukaciji romske populacije u oblasti zdravstva, kulture, sporta, informisanja i obrazovanja, ekologije, zapošljavanja i samozapošljavanja.   

Partner programa Seobe duša je Novosadski sajam, a podršku su pružili i kompanije Globos osiguranje i Dijamant DOO.
Foto: Vanja Ignjac

Oznake:

Datum

12. мар 2022.
Završen!

Vreme

19:00 - 20:00

Lokacija

Opština Sremski Karlovci
Opština Sremski Karlovci

Organizator

Udruženje „Karlovačke zore”