Šajzerbiterlemon

Šajzerbiterlemon / Zastave budućnosti

Grupa Šajzerbiterlemon nastupiće 30. aprila u Kreativnom distriktu, na Sceni 3, u okviru programske celine Zastave budućnosti.

Šajzerbiterlemon je garažni pank trio sa sedištem u Beogradu, osnovan 2014. godine. Samostalno su objavili svoj debitantski EP 2017 godine. U maju 2019. bend je objavio svoj debi album „Iza naših zidova” za zagrebačkog nezavisnog izdavača Geenger records. Svoj zvuk i nastup opisuju kao „besan, jasan i impulsivan”. Intenzivno su nastupali u regionu na značajnim festivalima kao što su EXIT i MENT Ljubljana, otvarali za imena poput Repetitora i Straight Mickey and the Boiz-a i učesnici su Hali gali kompilacije, albumom koji je okupio najperspektivnija nova imena na beogradskoj rok sceni. Afirmisali su se i mnoštvom atraktivnih i jedinstvenih video spotova od kojih su neki prikazivani na festivalima muzičkih spotova širom sveta. Kao bend koji neki regionalni novinari smatraju jednim od „lučonoša” nove srpske alternativne scene, Šajzerbiterlemon je obavezno štivo za svakog zaljubljenika u garažni zvuk.

Novi album popularnih „Šajzera”, koji će uneti mnoštvo novih senzibiliteta u njihov zvuk, biće objavljen na proleće 2022. godine.

Detalje o ostalim programima, koncertimaradionicama, plesnim i cirkuskim performansima, revijama i izložbama, koji se održavaju 30. aprila u Kreativnom distriktu, u okviru trodnevnog programa „Zastave budućnosti”, pogledajte na ovom linku.

Podršku programu „Zastave budućnosti” pružili su: IDEA, DDOR, i A1 Srbija.

Foto: Ana Žeželj

Oznake:

Datum

30. апр 2022. - 01. мај 2022.
Završen!

Vreme

23:55 - 01:00

Lokacija

Scena 3, Distrikt
Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/