Saksofon i Istok

Koncert „Saksofon i Istok” Srđana Paunovića biće održan 4. oktobra u 20.22 časova u Kulturnoj stanici Eđšeg, u okviru nedelje primenjene umetnosti Kaleidoskopa kulture.

Koncert je zamišljen kao jedan klasični solistički resital sa neklasičnim spojem instrumenata i neklasičnim repertoarom. U pitanju je jedno muzičko putovanje ka istoku sa tri centralna dela kao tri “stanice” – Svita za saksofon i klavir Fazila Saja (Turska), Gavambodi 2 Žaka Šarpentjea (Indija) i Fuzzy bird sonata Takaši Jošimacua (Japan). Avangardna Tri komada Đačinta Šelsija, inspirisana istočnjačkom muzikom i filozofijom, koja se inače sviraju sukcesivno, na ovom koncertu biće razdvojeni i poslužiće kao uvodna numera koja će postaviti ton koncerta i kao dva “intermeca” između centralnih dela.

Koncert „Saksofon i Istok” pokazaće ovim programom jedan otklon od stereotipa koji ga uglavnom vezuju za zapadnjačku muziku (francuska klasična muzika, džez i popularna muzika) i doneti jedan neočekivani tonski spektar i muzički izraz.

Događaj je pristupačan osobama sa fizičkim invaliditetom.

Partner nedelje primenjene umetnosti je Erste banka.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

04. окт 2022.
Završen!

Vreme

20:20

Lokacija

Kulturna stanica Eđšeg
Antona Čehova 4, Novi Sad
Internet adresa
https://edjseg.kulturnestanice.rs/en/