Sanja Savić Milosavljević / Grad knjige

/IZMENA/ Promocija knjige „Neoštrine“ Sanje Savić Milosavljević otkazano je, zbog bolesti spisateljice.

Promocija knjige „Neoštrine“ Sanje Savić Milosavljević biće održana 17. septembra u 20 časova na Glavnoj sceni na SPENS-u, u okviru nedelje književnosti Kaleidoskopa kulture.

Izdavačka kuće „Arete“ iz Beograda, zahvaljujući podršci fonda Kreativna Evropa, objavila je roman „Neoštrine“ Sanje Savić Milosavljević na nemačkom jeziku, u prevodu Denijena Pauljevića.

Iako Kreativna Evropa mahom podržava prevode književnih dela pisaca Evropske Unije na strane jezike, edicija „Skok iz kože“ Areteovog projekta, uključio je i prevod srpske autorke na nemački. Osim štampanog izdanja, koje se za sada može kupiti samo u knjižarama u Srbiji, dostupno je i elektronska verzija knjige, koja će se moći nabaviti putem aplikacija za elektronske knjige u celom svetu.

Roman „Neoštrine“ prvi put je objavljen na srpskom jeziku 2016. godine, takođe u izdanju Aretea, a te godine je bio u širem izboru za Ninovu nagradu.

Neoštrine“ su roman o prihvatanju sebe i svoje prošlosti. O suočavanjima. O odlukama koje menjaju život.

„Neoštrine“ zadržavaju čitaoca u sadašnjosti protkanoj sećanjima na odrastanje u nemilo vreme. Može li astra da izvuče toliko koliko je ona sposobna da zatraži?, rečenica je kojom počinje roman prepleten autobiografijom i fikcijom. Glavna junakinja, Ines, koja živi u Holandiji, odlazi u svoj rodni grad na vikend kako bi donela važne odluke. U Sarajevu ostaje tri dana.

Moderator: Ana Jovanović, urednica u izdavačkoj kući Arete

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Foto: Promo

 

Oznake:

Datum

17. сеп 2022.
Završen!

Vreme

20:00 - 20:45

Lokacija

SPENS
Internet adresa
http://www.spens.rs/

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/