Savremena plesna predstava „Tri“ – „Hibrid“

Savremena plesna predstava „Tri“ biće izvedena 15. septembra u 20 časova u Kulturnoj stanici Barka, u okviru nedelje izvođačke umetnosti Kaleidoskopa kulture.

Predstava se sastoji iz 3 koreografske minijature: „Burnout”, „Artist” i „Hibrid” koje zajedno čine jednu zaokruženu celinu.

„Permanentno prilagođavanje, ali ne i apsolutna poslušnost. Kada postajemo nečujni? Duše na traci. Senke identiteta. Konflikt svesti i zahteva zajednice.”

Savremena plesna minijatura „Hibrid” rezultat je rada mladih plesača savremene igre sa koreografkinjom Marinom Aranitović.

Minijatura „Hibrid” je učestvovala na prestižnom Festivalu koreografskih minijatura „FKM” u Narodnom pozorištu u Beogradu u decembru 2021. godine. Na festivalu je osvojila 2 nagrade: nagradu kritike i nagradu ohrabrenja.

Minijatura je zasnovana na istraživanju o položaju radnih mesta u Srbiji i uslovima rada u pogonskim fabrikama.

Udruženje baletskih umetnika je dalo sledeće obrazloženje:

„Igra nosi jaku poruku o mehanizaciji naših života kroz jake simbolične prizore, jasne, skladne i precizne, uigrane pokrete izvođača. Uniformnost aktera minijature ukazuje na teskobnost ljudske egzistencije, a simbolični prizori i potreba za svetlom upućuju na potrebu za smislom!”

Koreografija: Marina Aranitović

Muzika: Marko Dulić & Tamara Knežević

Plesači: Inspire concept

Ulaz je slobodan. Broj mesta je ograničen.

Projekat je deo nacionalnog konkursa za umetnike i umetnice „Umetnici. Sad!“, koji u okviru Kaleidoskopa kulture raspisuje Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

Od samog početka, realizaciji konkursa „Umetnici. Sad!“ podršku pruža IDEA koja posluje u okviru kompanije Mercator-S.

Događaj je pristupačan osobama sa fizičkim invaliditetom.

Foto: Promo

 

The event is finished.

Oznake:

Datum

15. сеп 2022.
Završen!

Vreme

20:00

Lokacija

Kulturna stanica Barka
Čenejska 54, Нови Сад
Internet adresa
https://barka.kulturnestanice.rs/