Saznaj svoja prava

Međunarodna omladinska razmena rezultiraće zajedničkim filmom na temu „Saznaj svoja prava”, koju ćemo moći da pogledamo u godini titule za vreme trajanja programske celine Zastave budućnosti, 30. aprila u 19.30 časova, u Kulturnoj stanici Liman. Program realizuje „Mafin” iz Novog Sada, u partnerstvu sa Novosadskim dečijim kulturnim centrom.

Program razmene podrazumeva dolazak po šestoro mladih od 15 do 18 godina iz četiri grada u Evropi. Oni će se upoznati sa svakim članom iz Konvencije UN o pravima deteta. Kroz proces neformalnog učenja i eksperimentalnih video radionica, mladi će davati svoje odgovore na temu rasizma, rodne ravnopravnosti, vršnjačkog nasilja, dečjih brakova, klimatskih promena itd.

Rezultat zajedničkog rada biće eksperimentalni film koji će deca snimati svojim telefonima. Video rad će upoznati publiku sa svim članovima iz Konvencije, raznim primerima kršenja prava deteta, sa pojedinim mladim aktivistima i aktivistkinjama i predlozima mladih za unapređenje primene Konvencije.

Detalje o ostalim programima, koncertimaradionicama, plesnim i cirkuskim performansima, revijama i izložbama, koji se održavaju 30. aprila u Kreativnom distriktu, u okviru trodnevnog programa „Zastave budućnosti”, pogledajte na ovom linku.

Podršku programu „Zastave budućnosti” pružili su: IDEA, DDOR, i A1 Srbija.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

30. апр 2022.
Završen!

Vreme

19:30 - 20:30

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Organizator

Udruženje „Mafin proizvodnja audio-vizuelnih proizvoda”
Internet adresa
https://mafinprodukcija.com/

Ostali organizatori

Novosadski dečji kulturni centar
Internet adresa
https://nsdkc.rs/
Novosadski dečji kulturni centar
Internet adresa
https://nsdkc.rs/
Novosadski dečji kulturni centar
Internet adresa
https://nsdkc.rs/