Šekspir festival

Jubilarni deseti Šekspir festival, održaće se od 29. juna do 5. jula u Vili Stanković u Čortanovcima. Program festivala čine savremene svetske produkcije Šekspirovih dela.

Festival se održava svake godine u junu, u autentičnom, nalik srednjovekovnom ambijentu, rezidencije Vila Stanković. Ideja ovog jedinstvenog festivala u našoj zemlji, jeste da neguje dela najvećeg svetskog dramskog stvaraoca predstavljanjem atraktivnog pozorišnog programa pod vedrim nebom, kako je to bilo i u Šekspirovo vreme. Osnivanje Šekspir festivala u Srbiji inicirao je reditelj Nikita Milivojević nakon premijere njegove predstave „Henri VI ” u čuvenom Glob teatru u Londonu u maju 2012. godine. Pored želje da nam otkrije Šekspira na nov način, Nikita Milivojević je bio vođen idejom da se Vila Stanković – izuzetan prostor zatvoren za javnost, učini atraktivnim kulturno-turističkim mestom.

Program festivala možete pogledati na zvaničnom sajtu festivala. Ulaznice za glavni program iznose 1200 dinara i mogu se kupiti na svim ovlašćenim prodajnim mestima TICKETS a u Srbiji kao i putem interneta preko www.tickets.rs. Ulaznice za prateći program (Predstava Otela) iznose 600 dinara.

The event is finished.

Datum

29. jun 2023.
Završen!

Vreme

Celodnevni

Lokacija

Vila Stanković
Put za Dunav, Чортановци
Internet adresa
https://sekspirfestival.org/
Kategorija
X